Adem Ljajić i Sejduba Suma (©Senko Župljanin)
Adem Ljajić i Sejduba Suma (©Senko Župljanin)

Pojačanja za “desetku”: Ljajić i Suma mogu zajedno, samo da promenimo formaciju

Vreme čitanja: 3min | pet. 15.09.23. | 13:31

Adem Ljajić i Sejduba Suma u protokolu već protiv Napretka, trener Siniša Dobrašinović uveren da mogu da igraju u tandemu

"Fali nam plej, jedna prava desetka", izusti neko sa tribina Gradskog stadiona posle utakmice sa pančevačkim Železničarom, uprkos trijumfu Novopazaraca (1:0) u petom kolu Mozzart Bet Superlige. Veći broj ljudi okolo samo je potvrdno klimnuo glavom. 

Čulo bi se isto i nakon poraza kući od IMT-a (3:4) i startne pobede nad kragujevačkim Radničkim 1923 (2:0), ali nije bilo publike zbog kazne Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije. I tada bi mnogi klimnuli.

Izabrane vesti

Sitaucija se u međuvremenu promenila. Na sportsko zdanje u preseku "Oslobođenja", "Veljka Vlahovića" i "Kosančićeve" najpre je stigao Sejduba Suma, ne tako davno jedna od udarnih igli Partizana. Od večeras, sa ekipom će raditi i Adem Ljajić, mnogo pre Sume vedeta Partizana, a kasnije veliki adut Fjorentine, Rome, Intera, Torina, Bešiktaša. Samo tri nastupa delila su ga od zlatnog jubileja u dresu Srbije, stao je na respektabilnoj cifri 47.

Eto desetki, dobrih desetki, za stratega Pazaraca Sinišu Dobrašinovića. E, sad, videćemo kad…   

"Velike su šanse da se obojica nađu u protoklu u nedelju (17.00, Arena Sport 1), kada nam dolazi kruševački Napredak. Procenićemo na osnovu današnjeg i sutrašnjeg treninga", kaže Dobrašinović za Mozzart Sport.

Igrao je Ligu šampiona Evrope u dresu Omonije, zna šta ekipi znači kad ima majstora ili nekoliko njih. I Ljajić je sa Romom gazio elitnim kontinentalnim takmičenjem. Suma je dobacio do kvalifikacija za evropsku klupsku elitu kao igrač Slovana iz Bratislava, potom i Partizana.       

"Generalno, dobro je sve ovo za grad, za srpski fudbal. Dolaskom Ljajića i Sume naglo se povećao naš individualni kvalitet, skočio je i kvalitet Mozzart Bet Superlige. Mislim da su oni i magnet za publiku. Čini mi se da ćemo svi da imamo koristi – klub, ja kao trener i navijači Novog Pazara. A kada su u pitanju njihove uloge u timu, sve zavisi od toga koliko trenutno mogu, koliko su fizički spremni. U odnosu na taj faktor biće sklapana ekipa", veli Dobrašinović.

Mnogi se pitaju da li Ljajić i Suma mogu istovremjeno da budu na terenu, a da Pazarcima to donese samo dobre stvari. Dobrašinović nema dilemu, odgovor je potvrdan.

Mogu da igraju zajedno, samo što će u tom slučaju verovatno biti neophodno da se promeni formacija. Naravno da bih voleo da obojicu imam u timu. Suma je trenutno malo u zaostatku na polju fizičke spreme, treba mu još neko vreme. Što se Adema tiče, videćemo večeras na treningu".

Pohvalio je sportski stav omalenog Gvinejca tokom prethodnih dana.

"Još uvek ne očekujem pravog Sumu, ali nakon nekog perioda – apsolutno da! U poslednja dva dana radio je sa ostalim igračima i taktičke stvari. Imam utisak da je na dobrom putu. Realno je da bude na visokom nivou za dve, tri sedmice. Ozbiljan je čovek i igrač, shvatio je svoju poziciju. Radi dobro, kako bi nam se što pre priključio u željenom izdanju", reče Dobrašinović i ode da sprema nedeljnu klopku golgeteru Napretka Milanu Bojoviću i ostalim Čarapanima.  


tagovi

Sejduba SumaAdem LjajićFK Novi Pazar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara