©Reuters
©Reuters

Poketino: Treba imati strpljena, verovati ovim momcima

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.10.23. | 00:33

„Važno nam je da izgradimo samopouzdanje i veru u sebe. Utakmica je bila veoma dobra, srećan sam zbog igrača. Na kraju smo dobili ono što smo zaslužili“, kaže strateg Plavaca

Čelsi je ostvario važnu pobedu na Krejven Kotidžu protiv Fulama, koja bi mladom sastavu Maurisija Poketina mogla da bude od ogromne pomoći po pitanju samopouzdanja u nastavku sezone.

Plavci su posao u malom londonskom derbiju rešili praktično u razmaku od 82 sekunde, dva vezana napada, kada su mrežu domaćina pogađali Mihailo Mudrik i Armando Broja.

Izabrane vesti

Gostujući igrači su potom prepustili inicijativu domaćinu, ali nije bilo gotovo nikakve neizvesnosti po pitanju konačnog rezultata utakmice.

„Važno nam je da izgradimo samopouzdanje i veru u sebe. Utakmica je bila veoma dobra, srećan sam zbog igrača. Na kraju smo dobili ono što smo zaslužili“, rekao je Poketino.

Mudriku je ovo bio prvenac u plavom dresu, čime je skinuo veliki pritisak sa sebe.

„Za igrače u napadu je veoma važno da postignu gol. Dobro mu je išlo. Nije imao sreće na poluvremenu, osetio je bol u nozi, ali nadam se da to nije veliki problem i da će biti spreman za vikend. Izuzetno sam srećan zbog obojice golgetera“.

Poketino je na konferenciji za medije pričao o adaptaciji ukrajinskog fudbalera na novu sredinu:

„Radi se o sazrevanju i adaptaciji. Moramo da shvatimo da je svim mladim ljudima potrebno vreme da se priviknu. Bila je ogromna promena za njega kada je stigao ovde. Kada dođete u klub nije lako da se priviknete jer je previše mladih igrača je stiglo u tim koji nema čvrstinu“.

Mladoj ekipi treba ostaviti prostora za sazrevanje, a to nije lako učiniti u klubu u kojem su ambicije uvek najviše moguće.

„Oni nisu trešnja na torti. Treba da pruže nešto svoje ekipi da bi izgradili važne stvari. To je veoma teško, ali treba imati strpljenja, verovati ovim momcima. To je ogroman posao, ide se korak po korak, vrlo sitnim koracima. Ponekad ljudi nemaju strpljenja, a nama je to potrebno. Čak i kada nismo pobeđivali, bili smo mirni i pozitivni“, dodao je Poketino.


tagovi

Mihajlo MudrikMaurisio Poketino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara