(© Reuters)
(© Reuters)

Poketino voli tezu „ekipa je u stvaranju“: Vlasnici su razočarani, ali bi trebalo da nas podrže

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.09.23. | 19:14

„Igramo dobro, samo da damo gol“, smatra trener Čelsija

Na jednoj od tribina Stamford bridža stoji parola: „Ponos Londona“. Kako igra Čelsi ove sezone pre će biti – sramota. Plavci su još jednom razočarali navijače, koji gube strpljenje i nije baš da imaju razumevanja kako je „novi tim u stvaranju“. Zanima ih uglavnom rezultat, onda igra, a kako su ishodi razočaravajući, a izdanja skromna logično je da na udaru prvi bude trener.

Maurisio Poketino ne deluje zabrinuto, iako od 1978. godine Čelsi nije zabeležio lošija ostvarenja u početnih šest utakmica prvenstva Engleske.

Izabrane vesti

U prvom poluvremenu smo zaslužili više. Čak smo i drugo dobro otvorili, dominirali, ali kad je isključen Malo Gusto situacija se promenila“, sumirao je Argentinac utiske posle poraza od Aston Vile (0:1), koja je prvi put posle tri decenije dvaput uzastopno savladala Čelsi.

Nije samo do poraza u ovom kolu. Od početka sezone ništa ne štima, iako je gazda Tod Boli potrošio stotine miliona evra. Ne vredi...

Naravno da su vlasnici razočarani, ali istovremeno bi trebalo da podrže plan. Što se tiče naše ekipe i nemogućnosti da postiže golove, moramo da radimo, verujemo momcima i podižemo im samopouzdanje. Imamo to što imamo, sad samo da igrače podržimo, jer su na kraju oni na terenu. Čak igraju dobro, ne odlično, ali nam nedostaju golovi. Počev od ponedeljka krećemo u pripreme za naredni meč i valjda ćemo na njemu dati gol“.

Deluje da je jedan od problema Čelsija baš to što je formirao mladu, psihički nestabilnu ekipu, koja nema dovoljnu mentalnu snagu da se vrati iz nezgodnih situacija. Protiv Aston Vile je Malo Gusto isključen, a Nikolas Džekson dobio peti žuti kartoni od početka sezone i zato neće igrati u narednoj utakmici.

Isključenje je naša odgovornost. Ne želim da krivim Gusta ili mu zamerim, takve stvari se u fudbalu dešavaju. Pričamo svakodnevno, moramo da rastemo kao ekipa. Što se tiče Džeksona, mlad je, tek se prilagođava na Premijer ligu. Kad će da uči ako ne sad dok je mlad. Razočarani smo što nam se takve stvari često dešavaju“.

Čelsi je na poslednjih deset premijerligaških utakmica na Stamford bridžu uslavio samo jednom.

„Imali smo isto šansi kao Aston Vila, ali nismo znali da ih iskoristimo. Onda smo nesrećno primili gol. Moramo da budemo svesni šta se dešava, istovremeno da ostanemo mirni, jer je ekipa u stvaranju bori se, ne mogu da je krivim ili kažem da je odustala posle 70. minuta. I sa čovekom manje na terenu smo se borili. Nadam se da ovu situaciju možemo da preokrenemo u našu korist. Što pre“, dodao je Poketino, pred duel Liga kupa sa u sredu veče protiv Brajtona!

Ne deluje baš kao ekipa sa „vađenje“.



tagovi

Maurisio PoketinoČelsiPremijer liga

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara