Žoao Feliks (Foto: Reuters)
Žoao Feliks (Foto: Reuters)

Poketinov prvi rez u Čelsiju: Feliks se vraća u Atletiko

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.05.23. | 06:01

Potvrdio predsednik madridskog kluba Enrike Serezo

U ponedeljak je zvanično predstavljen kao novi trener Čelsija, a već narednog dana Maurisio Poketino je napravio i prvi rez u svlačionici na Stamford Bridžu. Žoao Feliks neće ostati u londonskom klubu po okončanju pozajmice.

Iako je portugalski napadač izrazio želju da ostane, a u Čelsiju ozbiljno razmišljali da ga otkupe iako nije bio bogzna kako produktivan (četiri gola na 20 utakmica u svim takmičnjima), argentinski stručnjak je presekao i poručio čelnicima kluba da Portugalca vrate Atletiku.

Izabrane vesti

Nakon što je sa pomenutom informacijom u javnost izašla madridska Marka, istim povodom se oglasio i predsednik kluba Enrike Serezo, potvrdivši navode španskog lista.

"Istina je da vam ne mogu reći koji je plan sa Žoaom. Juče smo dobili tu vest, da ga novi trener ne želi u Čelsiju. Vratiće se ovde, videćemo… Ništa nismo planirali", rekao je Serezo za madriski AS.

Pojedini izvori navode da je jedan od razloga ovakve Poketinove odluke to što će od leta Argetinac na raspolaganju imati Kristofera Enkunkua. Navodno, bivši trener Pari Sen Žermena i dalje aktuelnog napadača Lajpciga vidi na poziciji iza napadača kojeg se očekuje da londonski klub dovede u predstojećem prelaznom roku, zbog čega je odlučio da ne zadrži Feliksa.

Sada je na Atletiku da proceni šta mu je činiti sa najskupljim pojačanjem u istoriji kluba. Čolo Simeone ne računa ozbiljnije na njega, zbog čega ga je uostalom zimus i poslao na pozajmicu. Jorgandžije su se od tog trenutka preporodile, a u finišu prvenstva posebno su se raspucale, pa su na pet od poslednjih sedam utakmica postigli tri ili više golova.


tagovi

Žoao FeliksLetnji prelazni rok 2023Transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara