Jorgensen (© Reuters)
Jorgensen (© Reuters)

Pokidane niti u Fajenordu: Posle kapitena odlazi i špic zaslužan za 81 gol

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.07.21. | 15:28

Nikolaj Jorgensen ide u Kasimpašu

Vruće leto na Tiganju. Moglo bi se okarakterisati i kao pakleno. Makar kad su odlasci u pitanju. Posle kapitena Stivena Berhujsa koji je prešao u Ajaks, Fajenord ostaje i bez Nikolaja Jorgensena.

Danski napadač napušta Roterdam posle pet godina i seli se u Tursku. Kako javljaju mediji iz njegove otadžbine, novi klub biće mu Kasimpaša. Ako sve bude u redu na lekarskim pregledima, 30-godišnji špic će narednih dana potpisati ugovor na dve godine, sa opcijom produžetka na još jednu i tako postati peto, ujedno najzvučnije, pojačanje tima iz Istanbula u aktuelnom prelaznom roku.

Izabrane vesti

Jorgensenu je ostalo 12 meseci saradnje sa Fajenordom, ovo je bila poslednja šansa da Holanđani zarade na njegovom transferu. Jasno je da ne mogu da izvuku 3.500.000 evra koliko su ga pre pet leta platili Kopenhagenu, pretpostavlja se da će im na račun leći oko 2.000.000 na ime obeštećenja. S druge stane, Fajenord će uštedeti novac koji je Jorgensenu sledovao za platu do juna naredne godine, u vrednosti do 1.700.000 evra.

Finansijski manje-više u redu. A kakav je to sportski udarac za Fajenord, naročito posle odlaska Berhujsa u Amsterdam, vidi se po podatku da je Nikolaj Jorgensen na 151 takmičarskoj utakmici za klub iz Roterdama postigao 58 i asistirao za još 23 gola. Mada, na njegovo mesto stigao je još efikasniji fudbaler, pošto je prošle sedmice na De Kajp stigao Alireza Jahanbakš, bivši špic AZ Alkmara i NEC-a, koji se posle avanture u Brajtonu vratio u Erediviziju, gde je ostavio snažan trag: 39 pogodaka i 31 namešten gol na 112 mečeva.


tagovi

letnji prelazni rok 2021Nikolaj Jorgensen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara