Ispred stadiona Napolija (©Reuters)
Ispred stadiona Napolija (©Reuters)

Pokrenuta istraga protiv Dijegovog lekara

Vreme čitanja: 1min | ned. 29.11.20. | 14:54

Istražiće se da li je bilo nebrige u postupcima doktora

Doktor Leopoldo Luke, koji je bio lični lekar Dijega Armanda Maradone, koji ga je operisao kada je prošlog meseca legendarni as imao krvarenje na mozgu, pod istragom je argentinske policije.

Tužilaštvo je pokrenulo istragu, a 30 naoružanih specijalaca je upalo u Lukeovu kuću i zaplenilo mu svu dokumentaciju i računar, a još 30 specijalaca je isto učinilo u njegovoj klinici u Buenos Ajresu.

Izabrane vesti

Moraće doktor Luke da istražiteljima da izjavu, a onda će se doneti odluka da li će biti podneta i krivična prijava zbog nebrige u lečenju Maradone, koji je preminuo 25. novembra od posledica srčanog udara.

Istraga će se baviti pitanjima da li je Maradona prerano otpušten iz bolnice posle operacije glave, da li je imao kod kuće pravu negu, zašto nije bilo lekara specijaliste u njegovoj blizini 24 časa dnevno, da li je imao odgovoarajuću terapiju, da li je hitna pomoć pozvana na vreme, da li je u Dijegovoj kući bio defibrilator...

Brojna pitanja na koja će morati da odgovara doktor Leopoldo Luke, kao i medicinski tehničar koji je bio u Maradoninoj kući tog tragičnog dana. 


tagovi

Dijego MaradonaArgentinaistraga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara