Luka Milivojević (© Reuters)
Luka Milivojević (© Reuters)

Pokrenuta priča o partnerstvu Luke Milivojevića i Aleksandra Mitrovića: Ima logike, Fulam može da ga plati

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.06.22. | 18:38

Ključni faktor – Marko Silva

Prošlo je pet godina otkako je stanovnik Londona, a lako bi moglo da se desi da Luka Milivojević ostane u glavnom gradu Velike Britanije, samo da promeni klub. I Selhust park zameni Krejven kotidžom, čime bi postao saigrač nekadašnjeg kolege iz reprezentacije i velikog prijatelja, Aleksandra Mitrovića. Engleski mediji su „zavrteli“ priču o interesovanju Fulama za proverenog vezistu i ona i te kako ima utemeljenje.

Prema navodima Atletika, na dovođenju Milivojevića insistira Marko Silva. Trener povratnika u Premijer ligu bio je šef stručnog štaba Olimpijakosa u sezoni kad se probijao na veliku scenu, zajedno su osvojili titulu u Grčkoj 2016. a pola godine kasnije rođeni Kragujevčanin je, posle dobrih igara u Pireju, zavredeo transfer na Ostrvo. Upravo je Silva jedan od inicijatora posla, svestan da mu je za premijerligaške izazove potreban fudbaler iskustva i stabilnosti kakvu poseduje Luka.

Izabrane vesti

Druga važna činjenica koja bi mogla da usmer 31-godišnjeg fudbalera ka crno-belom dresu jeste status u Kristal Palasu. Otkako je Patrik Vijera trener, Milivojević je počeo samo devet utakmica, u senci je Džejmsa Mekartura, Šejkua Kujatea i Vila Hjuza, a realno govoreći, nije igrač za klupu. Potrebna mu je sredina gde njegovi kvaliteti mogu da dođu do izražaja. Fulam mu to nudi.

I može da plati. Navodno, oko 4.000.0000 evra. Procenjuje se da ni Palas ne bi zatezao na obeštećenju, jer Luka ulazi u poslednju godinu ugovora i ovo je poslednja šansa da inkasira novac na ime obeštećenja. Ako već nije redovan na terenu... A na njemu je od dolaska u Selhurst park odigrao 177 utakmica (28 golova, šest asistencija).

Atletikplasirao vest i interesovanju Fulama – navodi da Luka Milivojević nije jedini fudbaler na spisku želja. Klub planira da dovede četvoricu fudbalera tokom leta, a čak je naznačeno da Srbin nije usamljen kad je pozicija zadnjeg veznog u pitanju, jer se visoko kotira i Libijac Al Musrati iz Brage – nije isključeno da stignu dvojica igrača na istom mestu – krilni napadač ukrajinskog Šahtjora, Manor Solomon, dok se očekuje da na bazi dobih poslovnih odnosa sa Liverpulom pozajmica desnog beka Neka Vilijamsa bude pretočena u trajni ugovor, s obzirom da je Velšanin zadovoljio tokom proleća.


tagovi

Luka MilivojevićFulamKristal PalasLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara