Jedna od prilika Frimponga (Reuters)
Jedna od prilika Frimponga (Reuters)

Pokvarila se mašina za golove: Ako Leverkuzen ne postane prvak, Frimpong će biti tragičar, zato je tu Panda

Vreme čitanja: 3min | sub. 27.01.24. | 20:38

Borusija iz Menhengladbaha odolela na Baj areni, Alonsova ekipa jača za španskog špica

Racionalni će kazati da je sve posledica povreda i izostanka ključnih igrača zbog Kupa afričkih nacija, emotivni će prvi kiks povezati sa dešavanjima u Liverpulu i otvorenom šansom da se Ćabi Alonso preseli na Enfild, a pesimisti –takvih mora da ima u Leverkuzenu, posle svih nedaća u prošlosti – pokazaće ka Žeremiju Frimpongu i označiti za krivcem, pod uslovom da salatara ne stigne na Baj arenu. Tamo gde je lider Bundeslige neočekivano stao u sudaru sa Borusijom iz Menhengladbaha – 0:0.

Verovatno će svi biti u pravu. Pomalo. Sjajnom timu nedostaju Bonifejs, Palasios, Ta, Tapsoba, Adli, Artur... Trener, hteo ili ne, prati vesti iz Engleske i vidi šansu da nasledi Jirgena Klopa. A tim je zagledan u novopečenog reprezentativca Holandije, kao da želi da ga pita kako je proćerdao šanse i uskratio favorita za još dva boda na zatvaranju subotnjeg programa 19. bundesligaškog kola.

Izabrane vesti

Čak i kadrovski oslabljen, Leverkuzen je stvorio veliki broj šansi, samo što nije imao egzekutora. Da je zdrav, Bonifejs bi makar jednu priliku pretvorio u gol, ali Frimpong nije ta klasa. Nije ni napadač, iako je tokom sezone nudio argumente da može da bude od koristi u ofanzivi. Opet je dosta vremena proveo ispred ili u kaznenom prostoru Borusije i sve promašio.

Naročito će navijači Leverkuzena biti kivni na manjkavosti početkom drugog poluvremena. Makar u tri situacije se našao desni spoljni i njegove reakcije su bile toliko loše da su frustirale i ostatak tima (Telja u nadoknadi), koji nije uspeo da nađe način da položi na pleća gostijući sastav.

Još ranije, pre tih Frimpongovih promašaja, zabrljali su Florijan Virc, Aleks Grimaldo i Amiri. Nije se baš ni Patrik Šik proslavio, pa Bajer Leverkuzen ima samo dva boda više od „kilavog“ Bajerna.

Kakav je ovo podbačaj Leverkuzena može se shvatiti sa nekoliko aspekata. Samo u prvom poluvremenu ostvario je skoro 500 pasova, do kraja ih imao 943. Od toga 868 uspešnih! Imao je posed lopte 67 odsto. Pucao na gol Morica Nikolasa 27 puta, od toga osam u okvir. I nije vredelo.

Prvi put ove sezone Alonsova ekipa nije dala gol (!?). I to drugoj najslabijoj defanzivi u Nemačkoj.I pre ranije se znalo da će klub morati da reaguje kako bi doveo zamenu za povređenog Bonifejsa, a čim je meč završen, Leverkuzen je potvrdio angažman novog špica. U pitanju je Borha Iglesijas, koji stiže iz Betisa na pozajmicu do kraja sezone (pozajmica 1.500.000 evra, potencijalni otkup još 8.000.000). Mada, ni on ne garantuje golove, jer u aktuelnom izdanju Primere momak koga zovu Panda nijednom nije bio precizan.

Možda će u Nemačkoj.


BUNDESLIGA – 19. KOLO:

Petak

Ajntraht Frankfurt - Majnc 1:0 (0:0)

/Gece 73/

Subota

Augzburg - Bajern Minhen 2:3 (0:2)

/Demirović 52, 90+4pen - Pavlović 23, Dejvis 45+5, Kejn 58/

Hofenhajm - Hajdenhajm 1:1 (1:1)

/Kramarić 45+7pen - Dinkiči 29/

Štutgart - RB Lajpcig 5:2 (2:1)

/Milot 25, Undav 30, 56, 75, Luvling 48 - Šeško 32, Openda 55/

Verder - Frajburg 3:1 (1:1)

/Dukš 9, Ndžima 53, Malatini 90+3 - Grifo 28pen/

Volfzburg - Keln 1:1 (1:1)

/Paredes 40 - Alidu 38/

Bajer Leverkuzen - Borusija Menhengladbah 0:0

Nedelja

15.30: (1,65) Union Berlin (4,00) Darmštat (6,00)

17.30: (1,35) Borusija Dortmund (5,30) Bohum (8,00)

***Kvote su podložne promenama





 


tagovi

Borha IglesijasBajer LeverkuzenFrimpongŽeremi FrimpongZimski prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara