Mesi (© Reuters)
Mesi (© Reuters)

Polemika i dalje traje: Maradonu su tukli, Mesija štite sudije i pravila

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.02.23. | 10:49

Zapažanja Karl Hajnc Rumenigea

Osvojio je Lionel Mesi jedini trofej u karijeri koji mu je nedostajao, postao šampion sveta sa reprezentacijom i logika sugeriše da je po okončanju Mundijala u Kataru trebalo da prestane polemika oko toga ko je najbolji fudbaler makar u očima Argentinaca. No, debate se i dalje vode, kako u Južnoj Americi, tako i širom planete, pa se tako u diskusiju uključio je i Karl Hajnc Rumenige.

Čuveni Nemac smatra da je doba u kome je Dijego Armando Maradona igrao fudbal bilo teže i zato stavlja počivšeg na pijadestal. Pre Mesija.

Izabrane vesti

Različiti su igrači Maradona i Mesi. Dijego je imao neprihvatljiv tetman na terenu, protivnici su ga neprestano udarali, tukli. To su bile neprestane batine. Sećam se meča sa Napolijem, dok sam bio u Interu, naši igrači su ga sve vreme tukli baš jako. Mesija, s druge strane, štite i sudije i pravila. Čim ga neko pipdne odmah se svira faul. Ne polemišem o njegovim tehničkim kvaitetima, on je jedinstveni šampion, ali za mene je Maradona i dalje najbolji u istoriji fudbala“, rekao je Rumenige u intervjuu za Korijere delo sport.

Imao je još dosta zanimljivih zapažanje nekadašnji as Bajerna i Intera. Primera radi, povodom velikog trošenja novca.

„Čelsi je bacio na stotine miliona evra da bi bio deseti na tabeli. Apsurdno“.

O Juventusovim problemima koji se tiču finansijskih malverzacija.

Nisam mogao da verujem šta je Juve sebi dozvolio. Nikad ranije nisam čuo ništa slično u životu“.

Možda najinteresantnije deluje opaska Rumenige povodom dešavanja u Španiji, koju minulih dana trese skandal povodom optužbi da je Barselona plaćala „konsultantske usluge“ predsedniku Sudijske komisije.

Ništa me to nije iznenadilo, jer sam se osećao čudno svaki put kad bih poslednjih godina gostovao u Španiji“, dodao je Karl Hajc Rumenige.


tagovi

Dijego MaradonaLionel MesiKarl Hajnc Rumenige

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara