©MN Press
©MN Press

Poljuljanog samopouzdanja, bez lidera ekipe i prava na grešku

Vreme čitanja: 3min | ned. 03.12.23. | 10:31

Zvezda je desetkovana stigla u Kruševac, ali je Izraelcu bez dileme daleko veće komplikacije u uvertiri ovog meča predstavljala psihološka priprema ekipe, jer samopouzdanje gostujućeg tima nakon razočaravajućeg poraza u Bernu sasvim sigurno nije na zavidnom nivou

Iako je odigrala najbolju evropsku utakmicu u ovoj sezoni i stvorila najviše prilika na jednom evropskom gostovanju u Ligi šampiona poslednjih godina, Crvena zvezda je kolo pre kraja grupne faze takmičenja ostala bez glavnog cilja na međunarodnoj sceni, a to je osvajanje trećeg mesta u grupi G. I da nije bilo tako, srpski šampion bi morao svu pažnju usmeri na Mozzart Bet Superligu, takmičenje u kojem više nema prava na grešku, jer u Kruševac (15.00, AP1) dolazi sa zaostatkom od šest bodova za Partizanom.

Barak Bahar je dosta rotirao od početka sezone i uporno tražio dobitnu kombinaciju, a u nastavku sezone će mu dodatni problem predstavljati činjenica što poseduje fond igrača za nastup na tri fronta, a za deset dana Zvezda će se zvanično oprostiti od onog koji je iziskivao najviše fizičke i emotivne potrošnje. Izarealac će u nastavku sezone morati da pronađe pravi način da igračima pronađe adekvatnu ulogu u timu i održi psihološku stabilnost čitave ekipe.

Izabrane vesti

Doduše, šef struke crveno-belih takve probleme nije imao u pripremi današnjeg meča, s obzirom na to zbog povreda ne može da računa na lidere ekipe Mirka Ivanića i Aleksandra Dragovića, a van konkurencije za meč su i Milan Rodić i Marko Stamenić. Zvezda je desetkovana stigla u Kruševac, ali je Izraelcu bez dileme daleko veće komplikacije u uvertiri ovog meča predstavljala psihološka priprema ekipe od samog spremanja taktike za sastav Vladimira Gaćinovića, jer samopouzdanje gostujućeg tima nakon razočaravajućeg poraza u Bernu sasvim sigurno nije na zavidnom nivou.


Iskusni trenerski lisac je vrlo brzo uspeo Čarapane da stavi na noge posle svog dolaska u Kruševac, mada je prošlog vikenda Napredak posle preokreta poražen u Pančevu i propustio šansu da se približi mestima koje vode u plej-of. Kruševljani su u finišu prošle sezone na svom terenu uspeli da zaustave lidera golom Bojana Matića u 85. minutu i prekinu seriju od 12 uzastopnih pobeda crveno-belih u međusobnim okršajima.

Crvena zvezda je bila silovita na početku sezone, kada je na krilima Žan Filipa Krasoa (dva gola i asistencija) na stadionu Rajko Mitić nanela težak poraz Kruševljanima (4:0), ali napadač iz Obale Slonovače više nema bitnu ulogu ekipi Baraka Bahara. Kao što smo rekli, izarelski stručnjak će danas morati prinudno da kombinuje, napravi promene u svim linijama tima, pa ostaje da se vidi da li će pronaći i kombinaciju igrača koja će iskoristiti razliku u kvalitetu i doneti planirane bodove sa današnjeg gostovanja.

"Razočaran sam rezultatima, ali sam zadovoljan igrom i optimističan kada su u pitanju naredni izazovi. Izgledali smo dobro u Bernu, kao tim, i svi koji su u igri, žele najbolje. No, sutra nas očekuje sasvim drugačija utakmica, tako da će biti promena u timu. Fokus je u potpunosti na prvenstvu, jer znamo da je to navijačima najvažnije. Igrači moraju da cene sebe i svoje kvalitete, te da budu zadovoljni načinom na koji su odigrali u Bernu. Nije to rezultat ispratio, ali smo na terenu izgledali dobro. Moramo da nastavimo tako kako bi i rezultati na kraju došli. U prošlom kolu smo u važnoj utakmici pobedili Vojvodinu, a sada je na nama da nastavimo sa trijumfima", poručio je Barak Bahar u uvertiri meča na stadionu Mladost.

Pozicije Aleksandra Dragovića i Milana Rodića trebalo bi da zauzmu Uroš Spajić i Lazar Nikolić, dok će se u vezni red od starta vratiti Gelor Kanga. Umesto indisponiranog Šerifa Endijajea mesto u samom špicu naći će se mladi Jovan Mijatović, kojem će društvo u navali najverovatnije praviti Osman Bukari i Vladimir Lučić. Minute bi mogao da potraži i Piter Olajinka, koji nije bio u konkurenciji za meč u Novom Sadu, dok je gostovanje u Bernu presedeo na klupi za rezervne igrače.

MOZZART BET SUPERLIGA - 17.KOLO

Petak

Novi Pazar - Javor 2:0 (0:0)

/Suma 47, Šćepović 90+4/

Spartak - Radnik 1:0 (1:0)

/Tošeski 13/

Subota

Mladost - Železničar 1:0 (0:0)

/Frajdej 46/

Partizan - Vojvodina 3:1

/Kanute 56, Zahid 88, Saldanja 90+7 - Nikolić 67/

Voždovac - IMT 4:0

/Nešković 9, Burmaz 12, Antonijević 76, Jočić 89/

Nedelja

13.00: (1,55) Čukarički (4,00) Radnički 1923 (6,25)

15.00: (13,0) Napredak (6,25) Crvena zvezda (1,23)

17.00: (1,50) TSC (4,20) Radnički Niš (6,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Barak BaharMirko IvanićAleksandar DragovićMilan Rodić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara