Polufinale Liga Evrope: Svi čekaju premijerligaško finale u Gdanjsku

Vreme čitanja: 1min | čet. 15.04.21. | 23:17

Viljareal protiv Arsenala, Junajted čeka Romu

Bilo je svetlih trenutaka Dinama iz Zagreba, odličnih igara u kontinuitetu Slavije iz Praga, ali u završnici Liga Evrope gledaćemo timove iz najjačih liga Starog kontinenta. Hegemoniju liga petice nije uspeo da pokvari ni amsterdamski Ajaks.

Engleska Premijer liga imaće dva predstavnika, a u polufinalu su još  timovi iz Španije i Italije. I sigurno je da mnogi očekuju da u Gdanjsku gledamo premijerligaško finale između Arsenala i Mančester Junajteda.

Izabrane vesti

Oba ostrvska velikana imaće ulogu favorita, ali blagih... Posebno se to odnosi na Tobedžije koje će 29. aprila i 6. maja igrati protiv Viljareala. Tima koji je rutinski rešio Dinamo iz Zagreba, a pre toga je uspešan bio u sudarima sa kijevskim Dinamom i Klub Brižom.

Arsenal je preko Olimpijakosa i praške Slavije stigao do polufinala i sigurno će gledati na Ligu Evrope kao na primarno takmičenje. Jer ga još dva meča dele do Lige šampiona.

Junajted je u prošlosti znao da bude koban za Romu. Čak i u Ligi šampiona ponizi Vučicu (7:0), ali sada su na snazi neka druga vremena. Vrlo autoritativno je Junajted delovao protiv Granade, pre toga je izbacio i Milan. Sa druge strane Rimljani su prošli težak put u eliminacionoj fazi. Bili su bolji od Brage, Šahtjora i Ajaksa.

Veliko finale zakazano je za 26. maj u Gdanjsku.


tagovi

Liga Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara