Hoze Sand (FOTO: AFP)
Hoze Sand (FOTO: AFP)

Pomešana osećanja u Lanusu: Pod znakom pitanja 40-godišnjak, vraća se supertalentovani De la Vega

Vreme čitanja: 4min | sre. 02.12.20. | 22:40

Granata juri zaostatak (1:2) protiv Bolivara, Independijente već jednom nogom u narednoj rundi, pošto je u Montevideu slavio sa 4:1 protiv Feniksa

Argentinski klubovi ostvarili su polovičan učinak u dosadašnjim revanš mečevima osmine finala Kopa Sudamerikane. Velez je i više nego uspešno odbranio 2:0 u Kolumbiji deklasiravši Deportivo Kali sa 5:1, dok je Union Santa Fe bio nemoćan u sudaru sa Baijom da kod kuće nadoknadi gol zaostatka koji je sa sobom doneo iz Brazila. Večeras će se u identičnoj situaciji naći još dva kluba, Lanus i Independijente.

Mnogo teži zadatak čeka Lanus. Popularna Granata na svojoj Fortalezi dočekuje Bolivar (23.15) posle minimalnog poraza La Pazu (1:2). Međutim, nema previše razloga za nezadovoljstvo u redovima Lanusa zbog rezultata koji je sa sobom doneo iz Bolivije. Izabranici Luisa Zubeldije su na preko 3.600 metara nadmorske visine na kojoj je smešten stadion Bolivara jedva dolazili do daha, bili u potpuno podređenom položaju, i utisak je da je maksimum sa jednog od najnepoželjnijih gostovanja u Južnoj Americi doneo maksimum, iako je petnaestak minuta imao i prednost.

Izabrane vesti

Igrači Lanusa posle poraza u La Pazu (FOTO:AFP)Igrači Lanusa posle poraza u La Pazu (FOTO:AFP)

U Argentini bi odnos snaga trebalo da bude nešto drugačiji. Jer Bolivar se na gostovanjima nikako ne snalazi. Otkako se fudbal vratio na Zeleni kontinent, ekipa Valtera Floresa je na pet utakmica van svog bunjišta upisala samo jednu pobedu, a i ona je došla protiv pretposlednjeplasirane ekipe bolivijske Aperture.

Doduše, nije ni La Fortaleza neosvojiva tvrđava. Lanus na svom terenu ove sezone ima polovičan učinak: dve pobede i dva poraza. Jedan od trijumfa došao je protiv Sao Paula u prethodnoj rundi Kopa Sudamerikane, kada je legenda kluba Hoze Sand postigao dva gola. Njegovo prisustvo je večeras pod znakom pitanja, pošto je meč prethodnog kola Kupa Dijega Maradone sa Taljeresom 40-godišnji napadač završio u 50. minutu zbog bolova u desnom kolenu.

I pored toga što je odavno u poznim igračkim godinama, Sand je od velikog značaja za Zubeldijin tim, o čemu govori podatak da je počeo svih osam utakmica u aktuelnoj sezoni i pride postigao pet golova.

"Pepe je već na poluvremenu bio u bolovima. Pitao nas je da odigra još deset minuta kako bi video da li može da izdrži. Doktori su nam rekli da nije ništa ozbiljno, ali će svakako morati da odmori nekoliko dana kako bi se u potpunosti oporavio. Potreban nam je u sredu protiv Bolivara. Moraćemo da procenimo situaciju, nismo mu do sada davali odmor, igramo na svakih 48 ili 72 sata", rekao je Zubeldija.

Pored Sanda, argentinski stručnjak zbog suspenzije neće moći da računa ni na Leonela Di Plasida pocrveneo u 11. minutu nadoknade prvog meča – ali ga i te kako raduje povratak desetke tima, 19-godišnjeg Pedra De la Vege. Jedan od trenutno najtalentovanijih argentinskih talenata završio je meč sa Bokom na poluvremenu zbog povrede, koja ga je sa terena odvojila na prethodne dve utakmice, ali se konačno vratio i nema sumnje da će predstavljati veliko pojačanje za Lanus, s obzirom da je najbolji asistent ekipe ove sezone.

Pedro De la Vega (FOTO:AFP)Pedro De la Vega (FOTO:AFP)

Lanus je do sada na La Fortalezi samo jednom ugostio Bolivar, 2014. godine u četvrtfinalu Kopa Libertadoresa, u meču koji je završen nerešenim rezultatom 1:1.

Pred Independijenteom je pak rutina u revanšu osmine finala. Crveni đavoli iz Urugvaja nose kapitalnu prednost od tri gola razlike (4:1) i samo čudo može Feniks da odvede u narednu rundu (01.30). Argentinski tim je pobedom obezbedio prolaz u narednu rundu Kupa Dijega Maradone, čime je seriju važnih mečeva završio vrlo uspešno.

A kako je u Urugvaju stekao bezbednu zalihu, Lukas Pusineri ne želi bez preke potrebe da rizikuje povredu nekog od ključnih igrača, zbog čega još uvek nije potvrdio sastav za večerašnji meč. Jedno je sigurno – u sastavu neće biti Sebastijana Sose i Ezekela Munjoza. Prvi se povredio u prvom poluvremenu meča u Montevideu, zbog čega ga je zamenio rezervni čuvar mreže Milton Alvarez, dok će nekadašnji defanzivac Leganesa, Sampdorije, Đenove i Palerma morati na operaciju kolena. Munjoz se nedavno vratio treninzima, čak počeo meč rezervnih timova Independijentea i Kolona, ali je u prvom poluvremenu ponovo osetio bol u kolenu, te će morati na novu, prognoze su, dužu pauzu.

Prethodni duel dva tima bio je ujedno i prvi koji su odigrali. Pobednik dvomeča će u četvrtfinalu ići na boljeg iz duela Lanus – Bolivar.

KOPA SUDAMERIKANA - OSMINA FINALA, REVANŠI

Utorak

Union Santa Fe - Baija 0:0 /prvi meč 0:1/

Sreda

Deportivo Kali - Velez Sarsfild 1:5 (1:2) /prvi meč 0:2/

23.15: (1,35) Lanus (4,80) Bolivar (7,50) /prvi meč 1:2/

Četvrtak

01.30: (1,40) Independijente (4,30) Feniks (7,50) /prvi meč 4:1/

01.30: (2,65) Uankajo (2,95) Kokimbo (2,75) /prvi meč 0:0/

23.15: (2,70) Union La Kaljera (2,90) Junior (2,75) /prvi meč 1:2/

Petak

01.30: (1,47) Universidad Katolika (4,00) River M. (4,50) /prvi meč 2:1/

01.30: (2,55) Vasko (3,00) Defensa i Hustisija (2,80) /prvi meč 1:1/

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Kopa SudamerikanaLanusFeniksIndependijenteBolivar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara