Marko Gvida i Davide Masa (Reuters)
Marko Gvida i Davide Masa (Reuters)

Pomogli Interu, pa suspendovani na četiri utakmice (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.03.22. | 16:39

Marko Gvida i Davide Masa kažnjeni zbog previda iz 35. minuta utakmice na stadionu Olimpiko Grande Torino

Besneli su sinoć u redovima Torina da su oštećeni jer im u 36. minutu utakmice protiv Intera pri vođstvu od 1:0 nije dosuđen jedanaesterac i data šansa da podebljaju vođstvo. Da su i te kako imali razloga za nezadovoljstvo pokazuje i odluka italijanske sudijske komisije o glavnom sudiji jučerašnjeg susreta Marku Gvidi, kao i glavnom iz VAR sobe Davideu Masi - suspenzije od tri do četiri utakmice u Seriji A.

Sporna je bila situacija iz 35. minuta kada je Andrea Ranokija prvo vukao, a potom startovao na imenjaka Belotija. Nije bio defanzivac Intera ni blizu lopte, kada je pogodio nogu popularnog Gala, ali je Gvida samo odmahnuo rukama, a Masa propustio priliku da pozove kolegu da pregleda snimak zbog očigledne greške koju je napravio.

Izabrane vesti

Ne postoji ni najmanji argument da se raspreda o eventualnoj situaciji iz sive zone zbog kojih se var ne oglašava. Svestan je toga bio i prvi čovek sudijske organizacije u Italiji Đanluka Roki, koji je ispred sebe imao čistu "penal" situaciju. Da kazni Gvidu i Masu, kojima u Interu mogu da budu zahvalni što su prišli na četiri boda zaostatka lideru Milanu koji ima utakmicu više.

Ono što predstavlja svojevrstan paradoks jeste činjenica da će internacionalni sudija Davide Masa biti na centru za dva dana u revanš okršaju Lige šampiona između Lila i Čelsija. UEFA neće menjati glavnog sudiju za utakmicu koja se igra na stadionu Pjer Moro.



tagovi

sudijaSudijeVAR sistem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara