Jan Zomer i Paolo Dibala (©Reuters)
Jan Zomer i Paolo Dibala (©Reuters)

Ponedeljak u Seriji A: Inter bez Zomera, Roma bez Dibale

Vreme čitanja: 5min | pon. 01.04.24. | 13:05

Preostali mečevi 30. kola italijanskog šampionata na programu su ovog ponedeljka

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Rima)

Inter ne želi ništa da prepusti slučaju i nameran je da što pre matematički osvoji 20. skudeto, zato ćemo večeras protiv Empolija videti najjaču postavu sa izuzetkom golmana, pošto je Jan Zomer povređen. Roma u Lečeu ima imperativ pobede jer je Atalanta u odličnoj formi, što je pokazala u Napulju, i mora da brani peto mesto, mada može da razmišlja i o trećem mestu budući da je Juve u slobodnom padu i za par nedelja dolazi na megdan Romi, na Olimpiko gde je izgubio pre dva dana od Lacija.

Izabrane vesti


20.45: (1,20) Inter (6,75) Empoli (14,0)


Inter je izgubio samo dva puta od Empolija u Seriji A. U oba navrata na San Siru sa identičnim rezultatom 0-1. Prvi put 2004. godine a drug u prethodnoj sezoni, tokom krize rezultata kada je Simone Inzagi bio na korak od otkaza. U poslednjem meču pred pauzu u prvenstvu Inter je prvi put remizirao u 2024. godini protiv Napolija prekinuvši seriju od 10 pobeda.

Drugi indikativan podatak jeste da je Inzagijev tim dao gol na svakoj prvenstvenoj utakmici u ovoj sezoni, jedini timu svih pet najjačih šampionata u Evropi. Večeras bi Nerazuri mogli da izjednače rekord Juventusa koji je pre deset godina nanizao trideset utakmica u Seriji A sa barem jednim datim golom protivnicima.

Inter ne pobeđuje samo po pravilu Empoli (17 pobeda, jedan remi i dva poraza) već u posledne vreme retko prima i golove. Nerazuri nisu pretrpeli gol od Empolija na deset od poslednjih 15 mečeva.


------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

------------


Empoli, na drugoj strani, je tim koji je najviše utakmica završio bez postignutog gola u ovom šampionatu, čak 16. Uz to Davide Nikola polse odličnog starta na klupi toskanskog kluba vezao je tri poraza bez datog gola.

Lautaro Martinez nije postigao nijedan gol u dresu Intera u martu. Argentinac je poslednji pogodak zabeležio 28. februara i sada se od njega očekuje da ponovo proradi i što pre dovede do matematički osvojene titule prvaka Italije.

Zomer se nije oporavio od povrede koju je zaradio nastupajući za Švajcarsku i večeras će posmatrati meč sa klupe. Van stroja su i Arnautivić i De Fraj. Odsustvo Holanđanina je primoralo Inzagija da računa od prvog minuta na Frančeska Ačerbija. Defanzivac Intera neće imati posebnih problema večeras jer igra pred svojom publikom, ali bi na gostovanjima mogao da bude pošteđen pošto nije teško zamisliti reakcije gledalaca na stadionima širom Italije.

INTER (3-5-2): Audero – Pavar, Ačerbi, Bastoni – Darmjan, Barela, Čalhanoglu, Mhitarjan, Dimarko – Tiram, Lautaro Martinez

EMPOLI (3-4-2-1): Kaprile – Berežinski, Valukijevič, Luperto – Đazi, Marin, Facini, Pecela – Zurkovski, Kambijagi - Niang


18.00: (4,30) Leče (3,60) Roma (1,95)


Leče je samo dva puta pobedilo Romu na 35 odigranih mečeva. Puljezi imaju tako mizeran skor u Seriji A samo sa Milanom. Međutim, jedan od pomenuta dva poraza koštao je rimski klub skudeta pre 38 godina.

Roma protiv Lečea redovno postiže golove. Brojevi kažu da su Đalorosi vezali 21 meč na kome su zatresli mrežu večerašnjeg domaćina. Takođe, sa Danieleom De Rosijem na klupi Roma je osvojila najviše bodova u Seriji A posle Intera, plus gosti su vezali pet mečeva bez poraza, četiri pobede i jedna remi.

U Lečeu su, barem na prvu loptu, napravili dobar potez kada su promenili trenera, to jest pozdravili se sa D‘Aversom i doveli Gotija. Već na prvom meču nekadašnji pomoćnik Mauricija Sarija i trener Udinezea doneo je pobedu u direktnom duelu u borbi za opstanak sa Salernitanom i doveo Leče u vrlo komotnu poziciju.


-------------------------------

Sve utakmice Serije A možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

--------------------------------


Leće im gotovo sve igrače na raspolaganju, osim Dermakua i Bande, dok je Roma doputovalu u Salento bez kapitena Pelegrinija (kartoni) i povređenih Smolinga, Azmuna i Kristensena.

Takođe, na spisku igrača će biti Dibala i Ejbraham, ali De Rosi verovatno neće upotrebiti nijednog. Ejbraham će sigurno provesti ceo meč na klupi jer nije dobio zeleno svetlo od doktora, potrebno je još vremena da bi njegov povratak na teren bio kontrolisani rizik. Dibala bi mogao da igra, ali je prevelika opasnost da bi mogao da se povredi i imajući u vidu raspored Rome u sledećih mesec i kusur dana De Rosi će ga rizikovati samo u krajnjoj nuždi.

Mile Svilar je od momenta kada je postao prvi golman Rome čuvar mreže u Seriji A sa najviše parada.

LEĆE (4-3-3): Falkone – Džendri, Baskiroto, Pongračić, Galo – Blin, Ramadani, Udin – Almkvist, Krstović, Banda

ROMA (4-3-3): Svilar – Karsdorp, Mančini, Endika, Anđelino – Kristante, Paredes, Ouar – Baldanci, Lukaku, El Šaravi


15.00: (2,25) Kaljari (3,30) Verona (3,30)


Brojevi su na strani Verone, realnost duva u jedra Kaljarija. Trener gostiju kreira autentično fudbalsko čudo što bi predstavljao, svakako, opstanak Verone u Seriji. I Klaudio Ranijeri konstruiše mali podvig. Posle volšebnog i neočekivanog povratka u Seriju A, iskusni fudbalski lisac bi mogao da obezbedi status prvoligaša Sardima i u sledećoj sezoni.

Verona nije izgubila od Kaljarija na poslednjih osam mečeva, pet pobeda i tri remija. Kada svedemo statistiku samo na poslednje mečeve na Sardiniji, Verona je odnela bodove sa tri prethodna meča (dve pobede i remi). Štaviše, na poslednja četiri dvoboja čak na tri nije primila ni gol. Poslednja pobeda tima sa Sardinije protiv Verone datira iz 2017. godine. Klub iz Veneta, od kada se za pobedu daju tri boda (od sezone 1993/1994), nema tako pozitivno iskustvo u Seriji A protiv nijednog drugog tima (deset pobeda, čtiri , remija i samo tri poraza).

Interesantno je i da je Verona poslednji put vezale dve pobede u gostima pre dve godine a drugi trijumf je ostvaren upravo protiv Kaljarija. Budući da je na poslednjem gostovanju u Lećeu odnela sva tri boda, eventualni trijumf protiv Sarda bi bio repriza.

Pažnja na udarce izvan šesnaesterca kada je u pitanju Baronijev tim. Niko u pet najjačih evropskih liga nije postigao toliko golova iz daljine kao Verona: čak šest, a Folorunšo je specijalista. Problem za Baronija je što novopečeni reprezentativac Italije nije skroz fit i neće biti iznenađenje ako umesto njega vidimo na terenu Danija Silvu.

Na listi odsutnih igrača Kaljarija su Mankozu, Pavoleti, Petanja i Šomurodov koji se povredio igrajući za selekciju Uzbekistana, dok Veroni nedostaju samo Kruz i Suslov.

KALJARI (4-3-2-1): Skufet – Zapa, Mina, Dosena, Auđelo – Nandez, Makumbo, Dejola – Gaetano, Luvumbo – Lapadula

VERONA (4-2-3-1): Montipo – Čačua, Davidovič, Kopola, Kabal – Duda, Serdar – Noslin, Folorunšo, Lazović – Sviderski


SERIJA A - 30. KOLO

Subota

Napoli - Atalanta 0:3 (0:2)

/Mirančuk 21, Skamaka 45, Kopmajners 86/

Đenova - Frozinone 1:1 (1:1)

/Gudmundson 30pen - Reinijer 36/

Torino - Monca 1:0 (0:0)

/Sanabrija 69pen/

Lacio - Juventus 1:0 (0:0)

/Marušić 90+3/

Fiorentina - Milan 1:2 (0:0)

/Dankan 50 - Loftus Čik 47, Leao 53/

Ponedeljak

Bolonja - Salernitana U TOKU

15.00: (2,25) Kaljari (3,30) Verona (3,30)

15.00: (2,95) Sasuolo (3,30) Udineze (2,60)

18.00: (4,30) Leče (3,60) Roma (1,95)

20.45: (1,20) Inter (6,75) Empoli (14,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Serija ARomaInterEmpoliLeče

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara