Simone Inzagi (©Reuters)
Simone Inzagi (©Reuters)

Ponedeljak u Seriji A: Inzagi najbolji trener u istoriji Intera

Vreme čitanja: 3min | pon. 04.03.24. | 12:40

Gledano po proseku osvojenih bodova

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Simone Inzagi obara rekorde na klupi Nerazura. Italijanski trener je nadmašio sve svoje prethodnike kada je u pitanju prosek osvojenih bodova po meču. Inzagi plovi na 2,17 bodova po utakmici i sa odličnom perspektivom da do kraja treće sezone na klupi Intera dodatno popravi taj učinak. Iza Simonea su ostali Žoze Murinjo i Roberto Mančini koji su doskora delili prvo mesto sa 2,12 bodova po utakmici i Konte sa 2,11.

Izabrane vesti

Večeras Inzagijev Inter protiv Đenove u poslednjoj utakmici 27. kola Serije A ima priliku da pobegne na 15 bodova Juventusu i 16 Milanu, stavljajući tako definitivno ruke na skudeto dva i po meseca pre kraja prvenstva. Još smo daleko od matematičke sigurnosti, ali je pitanje šampionske titule u Italiji već arhivirano ili kako u Italiji kažu u žargonu, vikendice na moru su već otvorene.

Inter je na poslednja četiri meče dao 16 golova, po četiri komada Romi, Salernitani, Lećeu, Atalanti. Već 34 utakmice Inzagijev Inter redovno trese mreže, a Đenovu je pobedio svaki put na San Siru u poslednjih deset godina. Takođe, na poslednjih devet utakmica sa Grifoneom Inter je primio samo jedan gol, u jesenjem delu (Dragušin).

Međutim i Đenova ima nekoliko podataka na koje može da se osloni: sticajem okolnosti prethodna dva meča u Seriji A su se igrala na Marasiju i Đenova je oba puta izbegla poraz remizirajući. Uz to, tim Alberta Đilardina je izgubio samo jedan meč u poslednjih 11 kola, a može da se pohvali i da je uz Sasuolo, Bolonju i Juve jedini uspeo da zaustavi Interovu armadu.

Tim Intera će i večeras predvoditi kapiten Lautaro Martinez. Argentinac je na kvoti 23 gola, u pet najjačih liga Evrope, samo je Hari Kejn dao više golova od njega. Prošlo je 20 godina od kada je jedan napadač Nerazura, Bobo Vijeri u ovom slučaju, dao tolio golova posle 26 kola kao u ovom prvenstvu Martinez.

Martinez (©Reuters)Martinez (©Reuters)

Na raspolaganju Inzagiju su ponovo Ačerbi, Tiram i Fratezi, oporavili su se od povreda i na listi povređenih je ostao samo Čalhanoglu, plus Kvadrado i Sensi koji su rezerve rezervi. Ačerbi i Tiram neće početi meč, pošto Inzagi želi postepeno da ih vrati u formu budući da se sledeće nedelje igra ključni meč sezone: revanš osmine finala Lige šampiona protiv Altetika. Italijanski iskusni defanzivac i francuski napadač će dobiti šansu u drugom polovremenu. Umesto suspendovanog Bastonija (kartoni) igraće Karlos Augusto.

U napadu će pored Lautara Martineza dobiti šansu Aleksis Sančez. Čini se da je Inzgaijev plan da protiv Bolonje u sledeću subotu pošalje na teren od prvog minuta Arnautovića i Tirama. Na taj način bi odmorio Lautara za okršaj sa Atletikom, a Markus bi dobio dodante minute da bude što spremniiji za ekipu Čola Simeonea.

Pažnja na Henrika Mhitarjana, protiv Đenove po pravilu pruža najbolje partije. Nije slučajno da je jedini het–trik u karijeri postigao protiv Đenove.

INTER (3-5-2): Zomer – Pavar, De Fraj, Karlos Augusto – Dumfris, Barela, Aslani, Mhitarjan, Dimarko – Lautaro Martinez, Aleksis Sančez.

ĐENOVA (3-5-2): Martinez – De Vinter, Bani, Vaskez – Zabeli, Frendrup, Badelj, Mesijas, Martin – Gudmudson, Retegi.

SERIJA A – 27. KOLO

Petak

Lacio - Milan 0:1 (0:0)

/Okafor 88/

Subota

Udineze - Salernitana 1:1 (1:1)

/Kamara 45+3 - Čauna 10/

Monca - Roma 1:4 (0:2)

/A. Karboni 87 - Pelegrini 38, Lukaku 42, Dibala 63, Paredes 82 penal/

Torino - Fjorentina 0:0

Nedelja

Verona - Sasuolo 1:0 (0:0)

/Šviderski 78/

Empoli - Kaljari 0:1 (0:0)

/Jankto 69/

Frozinone - Leče 1:1 (1:0)

/Šedira 45+2 - Krstović 61 pen/

Atalanta - Bolonja 1:2 (1:0)

/Lukman 28 - Zirkze 57pen, Ferguson 61/

Napoli - Juventus 2:1 (1:0)

/Kvarachelija 42, Raspadori 88 - Kijeza 81/

Ponedeljak

20.45: (1,25) Inter (5,70) Đenova (13,0)

***kvote su podložne promenama





tagovi

Simone InzagiInterĐenovaSerija A

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara