Juventus (©Reuters)
Juventus (©Reuters)

Ponedeljak u Seriji A: Juve u lovu na treće mesto

Vreme čitanja: 3min | pon. 22.02.21. | 12:56

I to bez petorice startera

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Prvi pogrešan korak u ovoj sezoni Juventus je napravio protiv Krotonea, na stadionu Šida, remiziravši sa timom iz Kalabrije. Zaostatak koji je Juve akumulirao za vodećim timovima u Seriji A nije plod njegovih rezultata protiv najjačih prvoligaških klubova već protiv najslabijih.

Izabrane vesti

Naime, Inter i Milan su protiv deset poslednjeplasiranih timova uknjižili 32 boda, Roma čak 34, dok je Juve ovojio samo 23 boda. Istini za volju, Bjankoneri su odigrali dve utakmice manje.

Sa utakmicom protiv Krotonea počinje za Juve period izuzetno naklonjenog kalendara. Do meča sa Atalantom 18. aprila, Stara dama će imati samo jedan težak ispit: protiv Lacija. Zato Pirlo insistira da njegovi igrači moraju da preuzmu odgovornost i sami izađu iz krize: bez velikih reči, bez slogana, bez “ribanja” ili poseta predsednika Andree Anjelija. Uprkos svemu, ako bi pobedio u oba zaostala meča (Krotone i Napoli) Juve bi bio na samo bod udaljenosti od Milana i pet od Intera, dakle u žiži trke za skudeto. U međuvremenu, već sa tri večerašnja boda Bjankoneri bi preskočili na tabeli u jednom skoku Atalantu, Lacio i Romu.

Juve protiv Krotonea neće moći da računa na petoricu igrača, mogli bi reći i petoricu startera: od iskusnih defanzivaca Bonučija i Kjelinija, preko ključnog igrača za Pirlovu taktiku Kvadrada i režisera Artura do Dibale. Argentinac postaje velika misterija. Ponovo je povredio koleno i moraće da odloži svoj povratak na teren do sledećeg kola. Morata još vuče posledice preležanog koronavirusa, tako da će Pirlo morati ponovo da pošalje na teren napadački tandem Kuluševski - Ronaldo.

Mozzart daje najveće kvote: Juventus 1,22, Brajton 1,90!

Pored Kuluševskog, uprkos očajnoj partiji protiv Porta, u startnoj postavi će biti potvrđen Bentankur pošto je Rabio suspendovan zbog kartona, a Artur povređen. Dobra vest za Pirla je oporavak Remzija koji bi trabalo da počne meč od prvog minuta. U startnoj postavi ćemo videti i hajlendera Điđija Bufona koji sam ima godina koliko Demiral i De Liht zajedno.

U Torinu svi očekuju da Ronaldo proradi ponovo: od susreta sa Romom CR7 nije uspeo da zatrese mrežu na tri utakmice, u Kupu Italije protiv Intera, u Seriji A protiv Napolija i Ligi šampiona protiv Porta. Na pomenuta tri meča Stara dama je zatresla samo jednom mrežu i to preko Kjeze. Statistički podatak da je Ronaldo postigao više golova nego svi napadači Juvea zajedno (Kjeza, Kuluševski, Morata, Dibala i Bernardeski), dovoljno govori koliko Pirlov tim zavisi od Portugalca.

Trener Krotone Đovani Stropa je promenio formacijsku postavku: prešao je sa 3-5-2 na 4-3-1-2 koji se transformiše u 4-3-3. Tu promenu mu je omogućio dolazak Unasa i Di Karminea u zimskom prelaznom roku. Krotone je u 2021. godini ostvario samo jednu pobedu (protiv Beneventa) uz sedam poraza i prikovan je za dno tabele, na osam bodova od zone spasa, odnosno 17-oplasiranog Torina.

U timu Kalabreza bi trebalo da budu od prvog minuta i dvojica srpskih fudbalera Vladimir Golemić i Miloš Vulić.

JUVENTUS 4-4-2: Bufon – Danilo, Demiral, Bonuči, Aleks Sandro – Kjeza. Bentankur, Remzi, Mekeni – Kuluševski, Ronaldo

KROTONE 4-3-1-2: Kordaz – Pereira, Mageljan, Golemić, Luperto – Petričone, Zanelato, Vulić – Mesijas – Unas, Di Karmine.

SERIJA A – 23. KOLO

Petak

Fjorentina - Specija 3:0 (0:0)

/Vlahović 48, Kastrovili 64, Ejserik 82/

Kaljari - Torino 0:1 (0:0)

/Bremer 76/

Subota

Lacio - Sampdorija 1:0 (0:0)

/Luis Alberto 24/

Đenova - Verona 2:2 (0:1)

/Šomurodov 48 , Badelj 90+4 - Ilić 17, Faraoni 61/

Sasuolo - Bolonja 1:1 (0:1)

/Kaputo 52 - Sorijano 17/

Nedelja

Parma – Udineze 2:2 (2:0)

/Kornelijus 3, Kučka 32pen – Okaka 64, Nujtink 80/

Milan - Inter 0:3 (0:2)

/Martinez 6, 56, Lukaku 66/

Atalanta - Napoli 4:2 (0:0)

/Zapata 52, Gosens 64, Murijel 71, Romero 79 - Zjelinski 58, Gosens 76 autogol/

Benevento - Roma 0:0

Ponedeljak

20.45: (1,20) Juventus (6,75) Krotone (14,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

JuventusKrotoneSerija AItalija

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara