Klaudio Lotito (©Reuters)
Klaudio Lotito (©Reuters)

Ponedeljak u Seriji A: Lotito glumi De Laurentisa, Boginja na ispitu zrelosti

Vreme čitanja: 5min | pon. 30.10.23. | 12:55

Preostala dva meča 10. kola italijanskog šampionata igraju se ovog ponedeljka

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Rima)

Deseto kolo Serije A se završava večeras mečevima Empoli – Atalanta i Lacio- Fjorentina. U Empoliju domaćin želi da potvrdi izlazak iz tunela viđen u toskanskom derbiju sa Ljubičastima, a u Rimu Mauricio Sari i Vinčenco Italijano imaju obavezu da poprave utisak, prvi posle poraza u Ligi šampiona, a drugi posle pomenutog kiksa protiv Empolija.

Izabrane vesti


20.45: (2,35) Lacio (3,45) Fjorentina (3,20)


Fjorentina je omiljen protivnik Lacija, ne samo u poslednje vreme već istorijski gledano. Nebeskoplavi nisu samo pobedili na šest od osam poslednjih mečeva već su u Seriji A ostvarili najviše pobeda protiv Toskanaca, 58 i postigli najviše golova, 207.

Takođe, već sedam godina Fjorentina ne zna za pobedu na Olimpiku protiv Nebeskoplavih i samo jednom se dogodilo da Lacio veže osam uzastopnih rezultata protiv toskanskog tima, od 1989. do 1997. godine. Svemu prethodno rečeno trebae dodati da Italijano od kada je na klupi Toskanaca nije nijednom pobedio protiv Sarija.

Luis Alberto je bio ugašen protiv Fejnorda i to je bio jedan od glavnih razloga zasluženog poraza ekipe Mauricija Sarija. Međutim, protiv Fjorentine Španac po pravilu pruža najbolje partije o čemu svedoči skor od četiri gola i četiri asistencije proitv Ljubičastih dosada.

Nikolo Kasele (©AFP)Nikolo Kasele (©AFP)

Problem Lacija u ovoj sezoni su golovi. Milinković je otišao, a Imobile je malo povređen, malo van forme, malo rezigniran zbog kritika. Rimski tim je dao samo 12 golova, čak šest manje od Fjorentine koja je još uvek u potrazi za centarforom, još od odlaska Dušana Vlahovića.

Predsednik Klaudio Lotito je proveo dobar deo jučerašnjeg dana u Formelu, održao je i govor igračima pre treninga. Stiče se utisak da Lotito imitira svog kolegu De Laurentisa koji je praktično stavio pod prinudnu upravu trenera Rudija Garsiju upravo posle poraza od Fjorentine na Maradoni.


-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------


Sari ne rizikuje otkaz. Lotito nije vlasnik kluba koji lako otpušta trenere, o tome svedoči i njegov kurikulum, ali još jedan pogrešan ili polupogrešan korak fudbalskog stručnjaka imao bi dalekosežne posledice.

Sezona Fjorentine bi bila odlična da nije uletela u „crnu rupu“ protiv Empolija prošle nedelje i pokvarila utisak koji je osavila u Napulju. U međuvremenu su na Čukaričkom iskalili bes zbog poraza u derbiju, a što je važnije odblokirao se Beltran. Argentinski napadač, o kojem se vodi vrlo zanimljiva debata kada su u pitanju njegovi kvaliteti i dokle može da dogura, predvodiće napad Fjorentine. U startnu postavu se vraća Biragi, a Parizi će biti premešten na desni bok . Trener Italijano ne može da računa na Dodoa, Kastrovilija i Kajodea.

Oko sastava Lacija postoje brojne nedouimice, čak pet mesta su pod znakom pitanja. U odbrani je baraž između Pelegrinija i Hisaja za mesto beka na levoj strani, u veznom redu je siguran samo Luis Alberto, dok za druga dva mesta su favoriti Rovela i Genduzi, mada nisu bez šansi da se nađu u startnoj postavi ni Kataldi i Vesino. Na kraju u napadu se neće znati do kraja ko će dobiti šansu od prvog sudijskog zvižduka, Imobile ili Kasteljanos.

LACIO (4-3-3): Provedel – Marušić, Patrik, Romanjoli, Pelegrini - Genduzi, Kataldi (Rovela), Luis Alberto – F. Anderson, Kasteljanos (Imobile), Zakanji

FJORENTINA (4-2-3-1): Teračano – Parizi, Milenković, Kvarta, Biragi – Artur, Dankan – Ikone, Bonaventura, N.Gonzales – Beltran


18.30: (4,90) Empoli (3,60) Atalanta (1,75)


Empoli je pobedio samo jednom Atalantu na poslednjih sedam okršaja na Kastelaniju, izgubivši pet puta i rezizirajući jednom. Boginja u ovoj godini nije efikasna kao u prethodnim, i pored toga što je dala 15 golova, ali je popravila prilično odbranu. Ne treba da zavarava broj kapitulacija tima iz Bergama (osam) jer je čak šest puta na deve susreta Gasperinijeva četa sačuvala mrežu, osam golova je primljeno na tri meča protiv Lacija, Fjorentine i Frozinonea. Druga karakteristika tekuće sezone je da Atalanta ima značajno bolji učinak kod kuće nego u gostima što nije bio čest slučaj od kada je Gasperini na kormilu tima.

Promena na klupi Empolija je već dala željene rezultate. Andreacoli je za razliku Zanetija (nula bodova na četiri meča) osvojio sedam na pet susreta, što će reći da ima mediju koja obezbeđuje mirno obezbeđivanje prvoligaškog statusa.

Fudbaleri Atalante (©AFP)Fudbaleri Atalante (©AFP)

Andreacoli nije uspeo da popravi značajnije golgeterski učinak Empolija, samo tri gola na pet mečeva, od kojih dva na poslednjem protiv Fjorentine. Tim iz Toskane je postigao najmanje golova u Seriji A i neće imati lak zadatak protiv Atalante budući da je na Kastelaniju samo jednom zatresao mrežu.

Atalanti je potrebna pobeda da legitimizuje svoje aspiracije da se vrati u Ligu šampiona dok su Empoliju potrebni bodovi da napusti opasnu zonu, tim pre što se probudio Kaljari i bez pobede u Seiji A su ostali samo Salernitana i Udineze.

Boginja je doputovala u Toskanu bez Zapakoste i Palomina, kao i Turea koji će se vratiti tek početkom sledeće godine. Empoli je oslabljen izostankom svog najtalentovanijeg igrača Baldancija kao i Pecele i Destra.

EMPOLI (4-3-3): Beriša – Ebuehi, Valukijevič, Luperto, Kakače – Marin, Grasi, Maleh – Kambijagi, Kaputo, Kančelijeri

ATALANTA (3-4-1-2): Muso – Skalvini, Đimšiti, Kolašinac – Hatebor, De Ron, Ederson, Ruđeri – Kopmejners – De Ketelar (Lukman), Skamaka


-------------

Sve utakmice Serije A možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-------------


SERIJA 1 – 10. KOLO

Petak

Đenova - Salernitana 1:0 (1:0)

/Gudmundson 35/

Subota

Sasuolo - Bolonja 1:1 (1:1)

/Boloka 44 - Zirkze 3/

Leče - Torino 0:1 (0:1)

/Bonđorno 41/

Juventus - Verona 1:0 (0:0)

/Kambijaso 90+7/

Nedelja

Kaljari - Frozinone 4:3 (0:2)

/Oristanio 72, Makumbu 76, Pavoleti 90+4, 90+6 - Sule 23, 37, Brešijanini 49/

Monca - Udineze 1:1 (1:0)

/Kolpani 27 - Luča 67/

Inter - Roma 1:0 (0:0)

/Tiram 81/

Napoli - Milan 2:2 (0:2)

/Politano 50, Raspadori 63 - Žiru 22, 31/

Ponedeljak

18.30: (4,90) Empoli (3,60) Atalanta (1,75)

20.45: (2,35) Lacio (3,45) Fjorentina (3,20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Serija ALacioFjorentinaEmpoliAtalanta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara