Ponižavanje velikog kreativca: Evo ti minut, pokaži šta znaš

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.12.20. | 09:07

Antonio Konte kaže da je sve u redu, njegov bivši saradnik predviđa kraj Eriksena u Interu

Grebao je noktima Antonio Konte da dovede Kristijana Eriksena iz Totenhema, posle bezmalo godinu dana stigao do tačke u kojoj ga – ponižava. Redovno.

To već postaje opšti zaključak javnosti u Italiji. Potvrđen na poslednje tri utakmice Intera na kojima je danski vezista dobio priliku da igra. Ako se to uopšte može krstiti prilikom. Protiv Reala u Ligi šampiona četiri minuta, protiv Sasuola u Seriji A „čak“ pet, a u subotnjem okršaju sa Bolonjom – jedan!? Svaki put kad je pobednik bio poznat. Pritom, Eriksen nije ni ulazio protiv Borusije iz Menhengladbaha u Ligi šampiona, prethodno ni na susretima sa Atalantom i Torinom u prvenstvu.

Izabrane vesti

Jasno je da se i njemu smučio tretman na „Meaci“.

Moj odnos sa Eriksenom je identičan kao sa ostalim fudbalerima. Nikad se neću umoriti objašnjavajući odluke i izbore, jer su svi oni za dobro Intera. Poslednje što radim jeste da komentarišem izraze lice igrača. Ovde je reč o svemu ostalom. Kristijan radi šta se od njega traži i na raspolaganju nam je“, uverava Antonio Konte da je sve u redu kad je u pitanju odnos sa 28-godišnjim vezistom.

Samo što neće svi poverovati u reči Interovog šefa stručnog štaba. Pogotovo ne ako se ima u vidu šta se od tako kreativnog igrača očekivalo, a šta je u Milanu uradio. Zbirno: 36 utakmica, četiri gola, tri asistencije. Mršavo...

Antonio ima dvojicu izuzetno dobrih napadača, tako da za Eriksena nema mesta u formaciji 3-5-2“, smatra Anđelo Alesio, nekadašnji pomoćni trener Juventusa i Čelsija u vreme dok je baš Konte vodio te timove, da su Romelu Lukaku i Lautaro Martinez zatvorili vrata bivšem članu Totenhema.

Na kraju krajeva, obojica su produktivni. Belgijanac čak zastrašujuće, Argentinac ga prati, tu je još i sve bolji Aleksis Sančez. Sve napadači. Opet, baš da ne može da se nađe mesto Eriksenu iza njih...

Na početku je Konte pokušao da ga uklopi u sistem 3-4-1-2 tako što bi ga stavljao iza špiceva, ali postavkom na taj način Inter je primio dosta golova, trener je odlučio da se vrati na klasičnih 3-5-2“, dodaje Alesio i prognozira rastanak sa Dancem. „Nema diskusije kad je u pitanju vrednost igrača, ali u ovom modelu igre za Eriksena nema mesta“.

Januarski prelazni rok je na pragu. Nevolja je samo što Eriksen ima ugovor čak do leta 2024. i platu od 7.500.000 evra. Uz Lukakua najviše u timu. Ne i klubu. Antonio Konte prima 11.000.000 evra. I ima mogućnost da radi šta hoće.

Drugi je padež da li je u pravu.


tagovi

InterAntonio KonteKristijan Eriksen

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara