©Reuters
©Reuters

Poniženje Čekićara u malom londonskom derbiju: Vest Hem četvrti put u sezoni primio pet komada

Vreme čitanja: 4min | ned. 21.04.24. | 18:05

Aston Vila preokretom protiv Bornmuta sačuvala četvrto mesto

Dugo je Vest Hem važio za jednog od kandidata za izlazak u Evropi, ali se slabim rezultatima u poslednjih mesec i po dana praktično isključio iz iste, a nadu da bi mogao da se nađe na evroscreni na minimum mu je sveo Kristal Palas, ponizivši ga u malom londonskom derbiju 34. kola Premijer lige...

Od prvog meča osmine finala Lige Evrope protiv Frajburga do revanša četvrtfinala sa Leverkuzenom, ekipa Dejvida Mojesa upisala je samo jedan trijumf u šest ligaških okršaja. Zgusnut raspored definitivno je uzeo maha i uticao da nivo igara londonskog kluba u prethodnom periodu bude na niskom nivou. Danas protiv Palasa je pak on bio na samom minimumu što na kraju najbolje potvrđuje i krajnji rezultat - 5:2 (4:1).

Izabrane vesti

Nije navijačima Vest Hema prvi put da gledaju poniženje svog tima ove sezone. Današnja utakmica četvrta je u takmičarskoj godini na kojoj je njihov tim primio pet ili više komada. Nije opravdanje, ali nije ni preveliko iznenađenje kada se to dogodi protiv nekog od velikih timova kao što je bio slučaj sa Liverpulom u FA kupu (5:1) u decembru ili Arsenalom sredinom februara (6:0), međutim, poniženja protiv gradskih rivala kao današnje ili ono od Fulama (5:0) krajem prošle godine posebno teško padaju navijačima Čekićara...

Kristal Palas je pitanje pobednika rešio još u prvom poluvremenu. Preciznije, već posle pola sata fudbala, kada je na semofaru stajalo 4:0. Bio je to drugi put u samo godinu dana razmaka da su Orlovi do poluvremena jedne utakmice četiri puta tresli mrežu protivnika. Zanimljivo, i tada je 'žrtva' bio Vest Hem.

Majkl Antonio je u finišu prvog dela smanjio zaostatak, možda i ulio nadu najoptimističnijim navijačima Vest Hema u spektakularni povratak, ali je sredinom drugog dela postalo jasno da od toga neće biti ništa, jer pukla je petarda na Selhurst parku. Blistao je Žan Filip Mateta sa dva pogotka, dok su Majkl Olise i Ebereči Eze upisali po gol i asistenciju. Preostali peti u mreži gostiju, odnosno treći na meču, bio je delo Emersona, koji je nesrećno savladao svog golmana Lukaša Fabijanskog.

Nije to bio jedini autogol na meču, budući da je u samom finišu meča Din Henderson komičnom reakcijom pomogao rivalu da ublaži poraz.

U drugom meču odigranom u istom terminu Aston Vila je u Birmingemu savladala Bornmut - 3:1 (1:1). Kao što se i očekivalo, morali su izabranici Unaja Emerija dobro da se pomuče protiv ekipe koja je u martu pružala sjajne partije, a da će do pobede morati težim putem postalo je jasno pred kraj prvog poluvremena kada je Dominik Solanki materijalizovao jedanaesterac i doneo gostima prednost.

Ipak, već u nadoknadi prvog dela Morgan Rodžers je sjajnim pogotkom doneo izjednačenje čime je birmingemski klub stekao prvi uslov za preokret koji će uslediti u nastavku. Režirao ga je posle nepunih sat vremena fudbala Musa Dijabi posle sjajne kontre u tri poteza, a trijumf je overio Oli Votkins petnaestak minuta pre kraja.

Aston Vila je ovim trijumfom stekla šest bodova prednosti u odnosu na Totenhem, ali uz dve utakmice više, dok je Bornmut bezbedna i gotovo nezainteresovana u finišu sezone s obzirom na to da zauzima 13. mesto.

PREMIJER LIGA – 34. KOLO

Subota

Luton - Brentford 1:5

/Beri 90+2 - Visa 24, 45+1, Pinok 62, Luis Porter 64, Šade 86/

Šefild Junajted - Barnli 1:4

/Hamer 52 – Brun Larsen 38, Asinjon 40, Foster 58, Gudmundson 71/

Vulverhempton - Arsenal 0:2 (0:1)

/Trosar 45, Edegor 90+5/

Nedelja

Everton - Notingem Forest 2:0

/Gej 29, Meknil 76 /

Aston Vila - Bornmut 3:1 (1:1)

/Rodžers 45+1, Dijabi 57, Bejli 78 - Solanki 31pen/

Kristal Palas - Vest Hem 5:2 (4:1)

/Olise 7, Eze 16, Emerson 20ag, Mateta 31, 64 - Antonio 40, Henderson89ag/

17.30: (5,10) Fulam (4,00) Liverpul (1,65)

***kvote su podložne promenama

Odloženo:

Totenhem – Mančester Siti

Brajton – Čelsi

Mančester Junajted - Njukasl




tagovi

Kristal PalasVest HemPremijer ligaAston VilaBornmut

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara