Veston Mekeni
Veston Mekeni

Ponovo Paratiči čeprka po platnom spisku Juventusa: Totenhem se zagledao u vezistu od 30.000.000

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.10.22. | 15:18

Bivši sportski direktor Stare Dame i aktuelni prvi operativac londonskog kluba želi Vestona Mekenija

Pre nešto manje od godinu dana Antonio Konte seo je na klupu Totenhema, a sa njim je u severni London stigao tada doskorašnji sportski direktor Juventusa Fabio Paratiči. Već u januaru Paratiči je svoju pažnju usmerio na igrački kadar bivšeg mu kluba i doveo Konteu Rodriga Bentankura i Dejana Kuluševskog. Isprva su to bila pojačanja zbog kojih su se na račun Totenhemovog prvog operativca zbijale šale da "pegla" knjige i puni kasu kluba u kojem je radio. Međutim, vremenom su obijica postali vrlo bitni šrafovi kod Kontea. Zato je Paratiči ponovo počeo da čeprka po platnom spisku Stare Dame sa kojeg bi da skine još jednog vezistu.

Kako je prvi javio torinski Tuttosport, a kasnije preneli i ostali italijanski mediji, Totenhem se zagledao u Vestona Mekenija čija bi januarska cena trebalo da iznosi oko 30.000.000 evra. Konte poslednjih nedelja jadikuje kako mu je za napad na titulu neophodno još nekoliko velikih pojačanja, a veliko je pitanje spada li američki vezista u kategoriju onih koji bi pravili razliku na tom putu. Da li je to igrač koji bi učinio Totenhem kvalitetnijim nego što trenutno jeste? Činjenica da je Mekeni poprilično polivalentan, da može da igra na više pozicija u veznom redu i da je sposoban da se neretko pojavi u protivničkom šesnaestercu, teško da može da zamaskira još jednu veliku istinu. Sparsi na sredini terena već imaju Pjer-Emila Hojbjerga, Iva Bisumu i Rodriga Bentankura, igrače koji sigurno nisu ništa manje kvalitetni od Teksašanina.

Izabrane vesti

U Juventusu je Mekeni ove sezone poprilično standardan samo zato što nema boljih i zato što je Pol Pogba povređen od povrataka u Torino. Pritom, Stara Dama ne bi imala ništa protiv da ga pusti, zaradi novac i oslobodi dodatni prostor talentovaoj deci kakva su Nikolo Mireti i Nikolo Fađoli.

Pozajmio je Juventus septembra 2020. godine Mekenija od Šalkea za 4.500.000 evra, pa odlučio da ga za dodatnih 20.000.000 otkupi i pre kraja pozajmice. Bili su Bjankoneri pomalo zaslepljeni činjenicom da je već do februara meseca postigao četiri gola iako je uglavnom nastupao kao rezervista. Međutim, vreme je pokazalo da Amerikanac ipak nije vezista top kvaliteta koji pravi razliku u velikom klubu Juventusovog renomea.

Do sada je Mekeni odigrao 89 mečeva uz 12 golova i četiri asistencije. Deluje da bi mogao da napusti Staru Damu i pre prvog velikog jubileja.


tagovi

Veston MekeniTotenhemJuventusFabio Paratići

Obaveštavaj me

Totenhem
Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara