Brazilac Rejner (©Reuters)
Brazilac Rejner (©Reuters)

Ponovo posluju Real i Leverkuzen...

Vreme čitanja: 1min | sre. 22.07.20. | 12:31

Rejnijer ide na kaljenje...

Real Madrid u poodmaklim je pregovorima sa Bajer Leverkuzenom oko ustupanja mladog Brazilca Rejnijera (18) na jednogodišnju pozajmicu. Kraljevski klub platio je ovog momka Flamengu pre šest meseci oko 30.000.000 evra, međutim Zinedin Zidan ga ne vidi u kombinaciji za iduću sezonu. Francuski stručnjak veruje u veliki potencijal brazilskog krila, no ipak bi ga radije prosledio u neki tim gde će redovno igrati i sticati neophodno iskustvo.

Real i Leverkuzen imaju odlične odnose još od posla sa Danijem Karvahalom koji je iz Kastilje stigao u Bundesligu i za samo godinu dana toliko napredovao da je odmah vraćen i zakucan u startnih 11 madridskog tima. Bajer ipak nije jedini zaintereosvan za Rejnijera. U trku rado ulazi i Ronaldov Valjadolid, piše Marka.

Izabrane vesti

Prednost nemačkog kluba u tome je što će igrati Ligu Evrope naredne sezone, a to nije mala stvar, pogotovo što Zidan želi da Rejnijer stiće međunarodno iskustvo. Takođe, u Leverkuzenu igraju dvojica Brazilaca - Vendel i Paulinjo, pa postoji pretpostavka da bi se Rejnijer lakše uklopio.

Ali svoje adute ima i Valjadolid. Pored toga što bi ostao "na oku" Zinedinu Zidanu ostanak u Španiji značio bi korak bliže dobijanju statusa domaćeg igrača. Podsetimo, za pasoš u Španiji potrebno je dve godine kontinuiranog boravka i rada u toj državi.

Rejnijer je do sada odigrao samo tri meča za Kastilju. Postigao je dva i namestio jedan gol. Za prvi tim Reala još nije debitovao...


tagovi

RejnijerLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara