Josip Iličić (Reuters)
Josip Iličić (Reuters)

Ponovo pucaju Iličić i Atalanta, Miha će opet biti ljut (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 17.10.21. | 16:54

Proradilo i Sasuolovo blago, ali je prosuta pobeda na Marasiju

Atalanti prethodnih sezona nije bilo strano da protivnicima daje i po sedam komada i uglavnom je pobede pečatirala sa velikim brojem datih golova. Postizanje tri ili četiri gola po meču je bila rutina za tim iz Bergama.

Ipak, ove sezone Atalanta nije tako ubedljiva kao prethodnih. Tek danas je prvi put u sezoni dala više od dva gola na utakmici. Gasperinijev tim je proradio na gostovanju Empoliju i slavio sa 4:1. A moglo je da bude i ubedljivije…

Izabrane vesti

Doduše, na početku meča je Empoli bio bliži vođstvu ali je Atalantin štoper Demiral izbacio loptu sa gol-linije. Ali posle desetak minuta smo videli staru, dobru Atalantu. Visok presing, greška protivnika, lopta na bok i okomit napad koji je na nesebično dodavanje Pašalića završio Josip Ilićić. Slovencu je to bio prvi pogodak u sezoni…

A u 26. minutu jer usledio i drugi. Mnogo lepši. Pokazao je Slovenac kakav je majstor fudbala. Doneo je loptu do kaznenog prostora domaćina, odigrao dupli pas sa Murijelo, a onda fenomenalnim udracem iz prve “savio kiflu” u mrežu Empolija.

Uspeo je Di Frančesko da postigne gol za Empoli i vrati domaćinu nadu ali je ona umrla na početku drugog poluvremena kada je Viti pogodio sopstvenu mrežu u želji da očisti ispred Zapate. Do kraj je Iličić propustio priliku za het-trik pošto je tako traljavo šutnuo penal preko gola da je Gasperini potpuno poludeo pored klupe i odmah ga izveo iz igre. Atalanta je na kraju uspela da postigne i taj četvrti gol pošto je Zapata pogodio posle još jedne asistencije danas odličnog Pašalića.

Nadomak pobede u gostima je bio i Sasuolo u Đenovi protiv istoimenog domaćina, ali je na kraju prosuoo dva boda - 2:2. Neverovatno je koliko prilika su Neroverdi ove sezone propustili da dobru igru krunišu sa više bodova. Mogli su danas mnogo ranije da prelome utakmicu ali su na kraju kažnjeni golom u 90. minutu.

Proradilo je blago Sasuola i italijanskog fudbala – Đanluka Skamaka. Napadač kojeg smatraju jednim od najvećih talenata na Apeninima i kojeg odavno jure veliki klubovi je danas postigao prve golove u sezoni. Baš protiv kluba u kojem je se afirmisao prošle sezone na pozajmici. Meč je počeo Skamakinim poništenim golom zbog navodnog faula, ali to nije prometilo mladog napadača da zablista. za četiri minuta je dao dva gola. Prvi kada je izašao sam na golmana Sirigua, a drugi kada je na drugoj stativi sačekao asistenciju Toljana. Delovalo je da Sasuolo juri ka pobedi ali ih je usporio iskusni Matija Destro. Smanjio je na 1:2 udarcem glavom posle centaršuta Faresa, a do kraja poluvremena propustio šansu da izjednači.

Imao je Sasuolo u poslednjim momentima prvog poluvremena sjajnu priliku za 3:1 ali su Sirigu i prečka zajedničkim snagama zaustavili šut Filipa Đuričića. Imao je Skamaka šansu za het-trik u drugom poluvremenu ali je promašio. Seriju propuštenih šansi za Sasuolo je nastavio Fratezi koji je pogodio prečku. I stigla je kazna. U 90. minutu kada najviše boli. Vaskez je pogodio glavom i doneo remi Đenovi koja se specijalizovala za čupanje odova u poslednjim minutima ove sezone.

Još jedan domaćin koji se spasao je Udineze koji je sa igračem manje uspeo da izbegne poraz na svom terenu od Bolonje - 1:1.

Mihajlovićev tim je bolje otvorio meč, stvarao šanse, a onda dobio i igrača više pošto je Pereira isključen u 38. minutu. Međutim, domaćin je zaigrao bolje sa 10 igrača i počeo da stvara šanse. Dve odlične su propustili Deulofeu i Striger Larsen, dok je Berou za Bolonju pogodio prečku. Nervirao se Siniša Mihajlović pored klupe i onda ga je smirio Berou sjajno uhvaćenim volejom koji je završio u mreži Zebri.

Delovalo je da Bolonja ide ka pobedi ali je Udineze uspeo da dođe do izjednačenja desetak minuta pre kraja. Golman Skorpuski je slabo intervenisao i dozvolio Betau da poravna rezultat. Iako su se Skorupski i gosti bunili tražeći faul nad golmanom u toj prilici, čini se da je sudija ispravno postupio. Biće ljut Siniša Mihajlović posle gostovanja u Friuliji. Iz više razloga..

SERIJA A – 8. KOLO

Subota

Specija - Salernitana 2:1 (0:1)

/Strelec 51, Kovalenko 76 - Simi 39/

Lacio - Inter 3:1 (0:1)

/Imobile 64, Anderson 81, Milinković Savić 90+1 - Perišić 12/

Milan - Verona 3:2 (0:2)

/Žiru 59, Kesi 76pen, Ginter 78 - Kaprari 7, Barak 24pen/

Nedelja

Kaljari - Sampdorija 3:1 (1:0)

/Žoao Pedro 4, 74 Kaseres 74 - Torsbi 82/

Empoli - Atalanta 1:4 (1:2)

/Di Frančesko 30 - Iličić 11, 26, Viti 49 autogol, Zapata 89/

Đenova - Sasuolo 2:2 (1:2)

/Destro 27, Vaskez 90 - Skamaka 17, 20/

Udineze - Bolonja 1:1 (0:0)

/Beto 83 - Berou 67/

18.00: (1,45) Napoli (4,50) Torino (8,50)

20.45: (1,95) Juventus (3,60) Roma (4,20)

Ponedeljak

20.45: (4,40) Venecija (3,50) Fjorentina (1,95)



tagovi

Josip IličićĐanluka Skamaka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara