(©Reuters)
(©Reuters)

Popović sačuvao Partizan, Rikardo mu otvorio vrata sledećeg kola

Vreme čitanja: 3min | čet. 16.02.23. | 22:57

Crno-beli sa igračem manje savladali Šerif u Moldaviji – 1:0

Ispada kao u nekoj šali: Lako je Partizanu sa Kelnom, Nicom, Šerifom, ali hajde neka izađe na kraj sa Mladosti GAT, Spartakom, Javorom... Dok na domaćoj sceni trpi udarce za udarcom, neke koji su ušli u klupske anale, Parni valjak nastavlja da niže uspehe tamo gde bi, po logici stvari, trebalo da mu budu mnogo teže – u Evropi.

Golom Rikarda Gomeša, a ništa manje i zaslugom golmana Aleksandra Popovića, Partizan je upisao pobedu protiv Šerifa u prvom meču plej-of runde Lige konferencije i napravio je prvi korak ka prolazu u naredno kolo takmičenja – 1:0. I to sve igrajući celo drugo poluvreme sa igračem manje posle isključenja Igora Vujačića zbog nekontrolisanog starta na sredini terena.

Izabrane vesti

Rezultatska prednost pred revanš sledećeg četvrtka nije velika, ali je daleko bolja od prikazane igre. Zbog toga nema Partizan previše razloga da spava na lovorikama pred meč u Beogradu.

Najbolji strelac crno-belih Rikardo je „tihovao“ na srpskoj sceni u dva prolećna kola, ali je ponovo zablistao u Evropi, upisao je čak deveti gol u međunarodnim kupovima od početka sezone. Samo dva više, za dosta više utakmica, postigao je u Mozzart Bet Superligi Srbije.

Ali, nepravedno bi bilo pored Rikarda zaboraviti na golmana Popovića, koji je sa dve maestralne odbrane u prvom poluvremenu, kod rezultata 0:0, spasao crno-bele, koji su izgledali jako loše u tim momentima, da ne odu u rezultatski minus.

Iako je promenio ceo tim u odnosu na prošlu sezonu, doveo trojicu novih igrača tokom zime (računajući samo licencirane za Evropu), nije odigrao takmičarsku utakmicu u 2023. godini, Šerif je na terenu izgledao mnogo bolje od Partizana. Moldavci, odnosno moldavski tim sa 11 stranaca u startnoj postavi, držali su loptu, stvorili mnogo više šansi, opasnih napada, znali su šta hoće i kuda da napadnu... Sve ono što Partizan nije umeo. Samo što nisu mogli pored raspoloženog Popovića.

Crno-beli su bili nemoćni s loptom, nisu uspevali da povežu tri pasa, niti da do poslednjih pet minuta šutnu na gol koji je čuvao Ukrajinac Koval.

Vesnik buđenja srpskog kluba dogodio se u 41. minutu kada je Rikardo gotovo iz mrtvog ugla šutirao, a Koval refleksno odbranio. Ipak, Ukrajincu nije bilo spasa u poslednjem minutu poluvremena, kada je najbolji strelac Partizana, uz asistenciju Meniga, kaznio veliku grešku Kikija, koji je prodao loptu na svojoj polovini. Usledio je mat u dva poteza, još je fudbal posle Rikardovog šuta zakačio Garanangu, dovoljno da prevali Kovala i da završi u mreži.

Tinjala je nada da će vođstvo osloboditi igrače Partizana da u nastavku zaigraju bolje, ali je trajala pet minuta, pošto je u 51. Vujačić dobio direktan crveni karton. Ispostavilo se da je sa igračem manje, u prvih desetak minuta, Parni valjak bio opasniji po gol Šerifa nego dok je bio kompletan, jer je najpre Natho loše reagovao u jako dobroj poziciji, a onda je Menig promašio čist zicer, „mrtvu“ šansu, jedan na jedan sa golmanom Kovalom da možda i overi Partizanu prolaz dalje.

Posle toga crno-beli su se sabili ispred svog šesnaesterca, Šerif je lutao s loptom kao oko rukometne zone tražeći pukotinu da dođe makar do izjednačenja i nije je našao. Na kraju je još Andrade imao priliku u sudijskoj nadoknadi, ali je prebacio loptu preko gola.

Minimalna prednost, ali i igra na minimumu. U Beogradu za sedam dana mora daleko bolje da bi se izbegla drama kakvima je Partizan i te kako sklon...

ŠERIF – PARTIZAN 0:1 (0:1)

/Rikardo 45/

Stadion: Zimbrua u Kišinjevu

Igra se bez prisustva gledalaca

Sudija: Osmers (Nemačka)

Crveni karton: Igor Vujačić 50. minut

ŠERIF (4-3-3): Koval – Zahuri, Garananga, Kiki, Kpozo (od 90+3. Gliga) – Diop, Badolo, Kjabu (od 80. Radeljić) – Talal (od 52. Mumuni), Atiemven (od 90+3 Guedes), Tapsoba.

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović – Filipović, Marković, Vujačić, Šehović – Fejsa, Belić (od. 55. Ilić) – Dijabate, Natho, Menig (od 72. Andrade) – Rikardo (od 90+6. Pavlović).

LIGA KONFERENCIJE – BARAŽ ZA OSMINU FINALA (PRVI MEČEVI)

Četvrtak

Bode/Glimt - Leh 0:0

Braga - Fjorentina 0:4 (0:1)

/Jović 45+1, 60, Kabral 79, 90/

Karabag - Gent 1:0 (0:0)

/Leandro Andrade 78/

Trabzon - Bazel 1:0 (0:0)

/Striger Larson 65/

AEK Larnaka - Dnjepar-1 1:0 (0:0)

/Garsija 84/

Lacio - Kluž 1:0 (1:0)

/Imobile 45/

Ludogorec - Anderleht 1:0 (1:0)

/Igor Tijago 9/

Šerif - Partizan 0:1 (0:1)

/Rikardo 45/


tagovi

FK PartizanLiga konferencijeŠerif

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara