Poraz izbegli, problemi ostali: Kardinalna greška golmana u 86. spasila Totenhem bruke protiv fenjeraša (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 19.10.19. | 17:52

Protiv Votforda 1:1

Ne znamo koliko je to dobro za Crvenu zvezdu uoči meča trećeg kola Lige šampiona, jer nisu Pevci preko noći zaboravili da igraju fudbal i moraće neko da plati za sve ove neuspehe aktuelnog viceprvaka Evrope. Ali činjenično je stanje da Totenhem ove jeseni igra sigurno najgori fudbal otkako je Maurisio Poketino 2014. seo na klupu. Novu stranicu u prilog toj tezi ispisao je Votford, fenjeraš Premijer lige, koji je u devetom kolu, baš na gostovanju u Londonu, bio na pragu prve pobede u novoj sezoni, ali je Pevce spasio pogodak Delea Alija u 86. minutu utakmice – 1:1.

Da se Totenhemu loše piše postalo je jasno već u šestom minutu utakmice kada je Abdulaje Dukure postigao prvi gol na meču. Bila je to duga lopta iz poslednje linije za Darila Janmata, kasnio je Deni Rouz, kasnili su na drugoj stativi i Tobi Aldervajreld i Davinson Sančez, pa je Dukure blagu nervozu u domaćem timu pretvorio u napad panike od kojeg se Totenhem nije oporavio.

Izabrane vesti

Štaviše, iako je lopta sve vreme bila u nogama domaćih fudbalera, oni su retko znali šta će sa njom. Vrteli su je sporo sa jedne na drugu stranu, ali su retko s njom pokušavali da urade nešto konkretno. Tek na poluvremenu kada je Hjong-min Son zamenio Sančeza, a Totenhem sa petorice u odbrani prešao na sistem 4-2-2-2 zaličila je igra Pevaca na nešto.

A i tada je Votford bio konkretniji. Uostalom, možda bi Stršljenovi i ranije osigurali pobedu da je sudija Kris Kavano u 37. minutu svirao penal za goste posle starta Jana Vertongena na Đerara Deulofeua. Iako je kontakta bilo, Kavano je posle VAR konsultacija odlučio da zaćuti.

Deulofeu je inače meč počeo na klupi, ali je već u četvrtom minutu morao na teren umesto povređenog Danija Velbeka. Ispostavilo se da je to bila najbolja moguća stvar za Kikea Sančez Floresa. Brzina nekadašnjeg fudbalera Barselone bila je previše za tromu poslednju liniju Totenhema i pravila joj je velike probleme.

Međutim, ne bi Votford bio na začelju tabele da ume da “zatvori“ utakmicu kad je vreme. Na stranu Sonova prečka početkom drugog poluvremena, imao je Votford posle toga sijaset prilika da reši pitanje pobednika. Janmat je mogao da se proslavi, umesto toga uprskao je dve dobre akcije.

I onda kazna u 86. minutu, kad je Votford već počeo da odugovlači čekajući spasonosni zvižduk Kavanoa. Prerano su počeli gosti da se valjaju po terenu, a Erik Lamela je ulaskom sa klupe uneo novu energiju u igru Totenhema. Ostala bi ipak ona bez nagrade da nije bilo užasnog nesporazuma Kika Femenije i Bena Fostera iz 86. minuta. Ispala je lopta iz ruku Votfordovog golmana pravo na nogu Delea Alija, a on je – iako je odigrao meč ispod svakog nivoa – poklon oberučke prihvatio i pogodio za konačnih 1:1.

Totenhem se ovog puta spasio, ali problemi su ostali. I samo se gomilaju.

Što se tiče ostalih mečeva igranih u terminu od 16 sati, Čelsi je uprkos bledoj igri uspeo da pogotkom Markosa Alonsa na pas Kaluma Hadson-Odojija, verovatno najboljeg pojedinca Plavaca danas, teškom mukom stigao do minimalca protiv Njukasla, dok su Džejmi Vardi i Juri Tilemans pogađali za Lesterov preokret protiv Barnlija - 2:1. Uzbuđenja nije manjkalo ni u Birmingemu gde je Brajton vodio sa 1:0, ali je Džek Griliš golom i asistencijom za Meta Targeta u petom minutu sudijske nadoknade poveo Aston Vilu do pobede od 2:1.

PREMIJER LIGA - 9. KOLO

Subota

Everton - Vest Hem 2:0 (1:0)
/Bernard 17, Sigurdson 92/

Aston Vila - Brajton 2:1 (1:1)
/Griliš 45, Target 95 – Vebster 21/

Bornmut - Norič 0:0

Čelsi - Njukasl 1:0 (0:0)
/Alonso 73

Lester - Barnli 2:1 (1:1)
/Vardi 45, Tilemans 74 – Vud 26/

Totenhem -  Votford 1:1 (0:1)
/Ali 86 -Dukure 6/

Vulverhempton - Sautempton 1:1 (0:0)
/Himenez 61pen – Ings 53/

18.30: (10,0) Kristal Palas (6,50) Mančester Siti (1,25)

Nedelja
17.30: (4,90) Mančester Junajted (3,60) Liverpul (1,75)

Ponedeljak
21.00: (3,90) Šefild Junajted (3,50) Arsenal (1,95)

*** kvote su podložne promenama

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara