Natho i Kanga (© MN Press)
Natho i Kanga (© MN Press)

Poražavajuće: Četiri godine bez pehara, četiri godine bez pobede u derbiju, četiri godine bez gola na Marakani

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.03.23. | 11:28

Teški dani za Partizan

Do kakvog su nivoa doveli Milorad Vučelić i Miloš Vazura Partizan – a sa njima i Ivica Iliev, jer je formirao ovaj tim i bio tu sve vreme – najbolje pokazuje podatak da odavno nije konkuretan Crvenoj zvezdi. Najmanja je to krivica trenera i igrača, jer njih predsednik i generalni direktor menjaju kao potrošnu robu, gledaju kako ekipa nazaduje i ništa pod milim Bogom ne preduzimaju da spreče pad.

Ogleda se u činjenici da će četvrtu vezanu sezonu okončati bez trofeja. Posle poraza na stadionu „Rajko Mitić“ (0:1) ostao je zaleđen na „minus 16“, što je jedan od većih bodovnih zaostataka minulih godina koliko traje dominacija crveno-belih. S obzirom da su i jednocifrene prednosti u okolnostima srpskog fudbala dovoljne da se sprema proslava titule jasno je da će ona i ovog maja biti Zvezdina. Čak ni džoker, oličen u saznanju da je osvajanje Kupa Srbije služilo u ranijim epohama kao „spas sezone“, ovoga puta ne postoji, Parni valjak je zaustavljen još na prvoj prepreci, i to u Sremskoj Mitrovici. Prethodni pehar unet u trofejnu salu bio je upravo iz kupa, ali još 2019.

Izabrane vesti

Poslednjih godina je iz usta rukovodilaca Partizana emitovana poruka kako crno-beli nisu slabiji od Zvezde kao što tabela pokazuje, da su u direktnim duelima sa večitim rivalom pokazali snagu, a ispostavilo se da to baš i nije tačno. Crno-beli već četiri godine ne znaju za pobedu u derbiju. Još od 161. igranog na stadionu u Humskoj, kad je tadašnji sastav Sava Miloševića slavio 2:0 golovima Sejdube Sume i Zorana Tošića. Bilo je to 22. septembra 2019. Otad je prošlo 1.260 dana. Četvrta je godina kako Grobari nisu proslavili trijumf nad najvećim rivalom. U međuvremenu ih je odigrano osam, pet ih je okončao nerešenim rezultatima (triput 1:1, dvaput 0:0), dok je preostala tri dobila Zvezda.

Još nešto je poražavajuće za crno-bele. Bezmalo četiri godine nisu dali gol crveno-belima u derbijima igranima na stadionu „Rajko Mitić“. Poslednji je to učinio Rikardo Gomeš, međutim, pred kraj prvog boravka u Beogradu. I to sa bele tačke, kako bi ublažio poraz (1:2) u meču igranom 25. aprila 2019. A prethodni čovek koji je iz igre savladao Milana Borjana u njegovoj kući je Nemanja Nikolić, skoro dva meseca ranije, kad je bilo 1:1. Čak ni velike zicere kakvi su se ukazivali Kvinsiju Menigu, Nikoli Terziću i Rikardu Gomešu nije pretvarao u pogotke.

Poslednje slavlje na Marakani Partizan je ostvario 23. maja 2019. Tad je u drugom takmičenju, finalu Kupa Srbije, savladao Crvenu zvezdu zahvaljujući golu Bojana Ostojića i osvojio, zasad, poslednji trofej u istoriji. Od startera sa tog meča u timu su još samo Slobodan Urošević (postao kapiten), Danilo Pantić (tada asistent) i Rikardo Gomeš...


tagovi

169. večiti derbiVečiti derbiFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara