Rodžer Šmit (©Reuters)
Rodžer Šmit (©Reuters)

Porto bez šestorice prvotimaca nije pobedio drugoligaša, sad da vidimo Benfiku

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.11.22. | 14:06

Lisabonskim Orlovima je takođe šest fudbalera na Mundijalu u Kataru, pa će bez njih večeras od 21.45 časova da dočekaju Penafiel u 2. kolu Liga kupa Portugalije

Zanimljiva je bila odluka Fudbalskog saveza Portugalije da se održi grupna faza Liga kupa dok traje Svetsko prvenstvo u Kataru. Istina, na većinu učesnika se to ne odražava, ali na najveće i te kako. Porto je u petak odigrao samo 2:2 sa drugoligašem Mafrom, a ove subote od 21.45 časova Benfika će, takođe oslabljena, dočekati drugoligaša Panafiel.

Lisabonski Orlovi u 2. kolu Liga kupa neće imati šestoricu prvotimaca, isto koliko i Zmajevi, zbog toga što su oni sa svojim reprezentacijama na Mundijalu. U pitanju su Danac Aleksander Bah, Portugalci Žoao Mario, Gonsalo Ramos i Antonio Silva, odnosno Argentinci Enco Fernandez i Nikolas Otamendi.

Izabrane vesti

Pored njih, trener Rodžer Smit ne može da računa ni na defanzivca Lukasa Verisima, koji je na bolovanju pošto se razboleo.

Ovo takmičenje bi mogla da bude šansa za srpskog fudbalera Mihaila Ristića, koji je od dolaska u Lisabon zbog povrede imao veoma slabu minutažu, a to ga je naposletku koštalo poziva selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija. Ristić je u 1. kolu Liga kupa u pobedi nad Estrelom (3:2) odigrao samo nadoknadu vremena, zamenio je Grimalda, a vrlo brzo je Benfika primila gol.

21.15: (1,15) Benfika (8,50) Penafiel (15,0)

Ipak, tri boda su upisana, dok je Penafiel ostao na nuli. Izgubio je na premijeri od Moreirensea sa 2:1. Kako samo proplasirani tim iz svake grupe ide u četvrtfinale, Penafiel je u situaciji da mora da traži pobedu protiv velikana portugalskog fudbala.

Benfika i Penafiel, inače trenutno 11. na tabeli u drugoj ligi, poslednji put su se sastali još 2015. godine. Tada je Penafiel igrao u Primeiri, a lisabonski tim je slavio lako, sa 4:0.

------------

Budi u timu koji ne gubi - svakog dana Mundijala Mozzart deli 11 puta po 50.000 dinara

------------

LIGA KUP PORTUGALIJE – 2. KOLO

Subota

Grupa C

21.15: (1,15) Benfika (8,50) Penafiel (15,0)

Grupa D

19.45: (1,15) Braga (7,00) Trofense (15,0)

Grupa G

Oliveirense – Feirense 0:0

Grupa H

16.00: (1,80) Famalikao (3,40) Akademiko Vizeu (4,30)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Liga kup PortugalaBenfikaPenafiel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara