Delije u Salcburgu (©Starsport)
Delije u Salcburgu (©Starsport)

Porto govori srpski, više hiljada Delija zbog Zvezde i na Atlantskom okeanu?

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.12.21. | 08:29

Na stadionu “Rajko Mitić” u prodaji je bilo 1.000 ulaznica, ali se u Bragi očekuje značajno veći broj navijača

Salcburg će još dugo važiti za krunski dokaz Zvezdine veličine, jer naivni Austrijanci su se prevarili puštanjem ulaznica u slobodnu prodaju zbog čega su tog avgusta 2019. godine imali osećaj da igraju na Topčiderskom brdu. Braga je ipak sasvim drugi deo Evrope, onaj koji ne pripada srpskoj imigraciji, ali, prema poslednjim informacijama, domaći navijači opet bi mogli da budu nadglasani.

Delija naravno neće biti više nego pristalica Brage, ali moglo bi da ih bude značajno više od 1.000 što je broj ulaznica koji je Crvena zvezda dobila za meč poslednjeg kola grupne faze Lige Evrope.

Izabrane vesti

Procenjuje se da kontingent navijača koji su put Portugalije krenuli iz Beograda broji negde oko 500 ljudi, ali da bi značajna podrška mogla da stigne od Srba u Evropi. Pominje se čak i mogućnost da ih bude više hiljada, u najoptimističnijim procenama i do 4.000, mada je to možda i previše ambiciozna brojka.

Međutim, utisak sa lica mesta svedoči da su Delije ozbiljno ustale. Na letu Frankfurt – Porto, koji je većina navijača izabrala za bazu veče pre meča u 57 kilometara udaljenog Bragi, maltene isključivo Srbi. Svi sa istim ciljem.

21.00: (1,95) Braga (3,60) Crvena zvezda (4,20)

U samom Portu srpski se čuje na svakom koraku. Zvuči skoro kao Beč ili Minhen. Srbi sa prebivalištem u Evropi hvale se brojem ulaznica koje su uspeli da obezbede. Na tribinama će svakako biti i bivši fudbaler Crvene zvezde, a sada Porta, Marko Grujić.

Biće svakako u manjini. Ali uopšte ne sumnjamo – biće glasniji od domaćina. Još kad bi epilog bio kao u Salcburgu…



tagovi

delijeDelijeFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara