Porto slavi Portugaliju na Evropskom prvenstvu, Slovaci pokušali da im pokvare planove (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.10.23. | 22:57

Kristijano dvostruki strelac u slavlju selekcije Roberta Martineza - 3:2

Bilo je više nego izvesno, ali je večeras zvanično: Portugalija je obezbedila plasman na Evropsko prvenstvo 2024. godine, pošto je na stadionu Dragao u Portu savladala Slovačku sa 3:2 (2:0).

Pečat na sjajno izdanje selekcije Roberta Martineza u ovim kvalifikacijama stavio je dvostruki strelac Kristijano Ronaldo. Portugalci su se sa rivalom gotovo poigravali više od časa igre, ali se onda sastav Frančeska Kalcone probudio i pošteno pobrinuo da maksimalno oteža posao favorizovanom protivniku.

Izabrane vesti

Ipak, domaćin je zasluženo osvojio sva tri boda i zadržao perfektan niz nakon sedam odigranih kola. Sa druge strane, Slovaci imaju razloga da budu zadovoljni, jer su na delu pokazali da su zasluženo na drugom mestu. Kalconeov tim je do sada gubio samo od Portugalaca, a najvažniji meč ga tek očekuje, pošto za tri dana gostuje trećeplasiranom Lukemburgu, od kojeg ima dva boda više.

Kristijano Ronaldo je večeras došao do brojke od sedam postignutih golova, još uvek ima dva manje od Romelua Lukakua, tako da za njega sasvim sigurno ove kvalifikacije još uvek nisu završene. Sa druge strane, Gonsalo Ramos je postigao svoj treći gol u kvalifikacijama u 18. minutu večerašnje utakmice, nakon odličnog centaršuta Bruna Fernandeša.

Velike zasluge za prvi pogodak Kristijana Ronalda idu na račun Rafaela Leaa, koji je prilikom centaršuta pogodio u ruku Pekarika, posle čega je dosuđen jedanaesterac koji je u gol pretvorio napadač Al Nasra.

Meč je počeo da se komplikuje od 69. minuta, kada je Hanko uz pomoć jednog domaćeg igrača poslao loptu iza Dijoga Koste. Ipak, Ronaldo je ekspresno reagovao i samo tri minuta kasnije krunisao drugu asistenciju Fernandesa na meču. Međutim, Slovaci više nisu imali šta da čekaju, ušli su u otvorenu bitku i ponovo se vratili u život golom Stanislava Lobotke u 80. minutu.

Suštinski, u nadoknadi utakmice nije bilo prevelike drame, s obzirom na to da su Portugalci i tu dominirali, ali je domaća publika morala da čeka poslednji sudijski zvižduk, kako bi bila sigurna u slavlje svoje selekcije.

GRUPA J:

Portugalija - Slovačka 3:2 (2:0)

/Ramos 18, Ronaldo 29pen, 72 - Hanko 69, Lobotka 80/

Island - Luksemburg 1:1 (1:0)

/Oskarson 23 - Rodriges 46/

Lihtenštajn - Bosna i Hercegovina 0:2 (0:2)

/Rahmanović 13, Stevanović 41/



tagovi

Kristijano Ronaldo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara