Portu mnogo da Grujiću plaća više od 2.000.000 godišnje, traži kupca

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.06.24. | 14:37

Portugalski velikan bi rado prodao srpskog vezistu, cilj Zmajeva je da bar povrate uložena sredstva

Doživljava dvostruki evropski šampion strukturalne promene poslednjih meseci. Kultni predsednik Pinto Da Košta izgubio je predsedničke izbore posle više od četiri decenije, a na mesto prvog čoveka stigao je miljenik navijača Andre Viljaš Boaš. Racionalnije raspolaganje sredstvima jedan je od najvažnijih ciljeva Porta u početnom periodu, a to će na svojoj koži osetiti i Marko Grujić. Prema podacima portugalskih medija klub sa Dragaa nije voljan da u buduće isplaćuje bivšem vezisti Crvene zvezde 2.100.000 evra godišnje, koliko 28-godišnjem igraču pripada po ugovoru važećem do leta 2026. godine.

Grujić je u Portu proveo prethodne tri godine, stigao je leta 2021. iz Liverpula, a klub sa Enfilda inkasirao je od prodaje Orlića sa Novog Zelanda oko 10.000.000 evra. Sada je bivši igrač berlinske Herte i Kardifa na tankom ledu, jer interesanata za potpis baš i nema na pretek, pre svega interesanata da Grujiću ponude makar i približnu zaradu onoj koju prima u Portu. Velikan je tokom prethodne takmičarske godine potrošio više od 90.000.000 evra na zarade igrača i stručnog štaba, a sledi stezanje kaiša i tu nije bilo mesta za Marka.

Izabrane vesti

Grujić je prošlog januara dovođen u vezu sa Štutgartom. Vicešampion Nemačke želeo je pozajmicu s pravom otkupa ugovora, ali u Zmejevom gnezdu ne pristaju ni na šta drugo osim na trajnu prodaju. Dogovor nije napredovao, a Grujić je ostao u senci Alana Varele i Nika Gonzalesa. Do te mere je stagnirao, da se nije našao na Piksijevom spisku putnika za Evropsko prvenstvo. Povratak uloženog novca (oko 10.000.000 evra) jedina je Portova želja u pogledu daljih ambicija sa Markom Grujićem, a pozajmice će izvesno biti odbačene iz bilo kakvog raszmatranja.


tagovi

Marko GrujićPorto

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara