Rafa Gereiro protiv Španije (©Reuters)
Rafa Gereiro protiv Španije (©Reuters)

Portugalci ostali i bez Rafaela Gereira

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.03.21. | 14:24

Rui Silva preskočio trening, ali još bi mogao da zaigra

Prvo Rui Patrisio i Pepe, a danas i Rafael Gereiro. Superofanzivni levi bek Borusije vratiće se u Dortmund pošto nije uspeo da se oporavi od povrede mišića zbog koje je propustio poslednje tri utakmice nemačkog tima.

Borusija se zato i bunila što je Gereiro uopšte pozivan u državni tim, pa se Sebastijan Kel sa funkcije koju bismo mogli da nazovemo šefom kadrovske službe za igrače, javno pobunio u izjavi za lokalni Rur Narihten.

Izabrane vesti

Rafael Gereiro nije mogao da trenira u poslednje dve nedelje. Zašto je portugalski Savez insistirao na njegovom dolasku nam nije jasno, posebno u doba pandemije“, požalio se Kel.

Selektor Portugalaca Fernando Santos je danas i potvrdio da u tom pozivu nije bilo preterane logike.

Bili smo uvereni da bi Rafael mogao da nam pomogne u drugoj ili trećoj utakmici. Međutim, juče smo razgovarali sa našim lekarima, kao i sa samim igračem, i došli smo do zaključka da je malo verovatno da bi on za ovako kratko vreme mogao da bude optimalno spreman da igra za Portugaliju“.

(1,05) Portugal (14,0) Azerbejdžan (35,0)

Santos je takođe otkrio i da je golman Rui Silva preskočio današnji trening zbog manjeg udarca zadobijenog u nedeljnom meču sa Valensijom, ali od njega se još nije odustalo, pošto je Rui Patrisio već otpao zbog čega je naknadni poziv dobio Žoze Sa iz Olimpijakosa. Tu je naravno i prvi kandidat da zameni Patrisija, Lionov Antoni Lopes.

Umesto Pepea je pozvan Sportingov Luis Neto, mada će centralni bekovi verovatno biti Ruben Dijas iz Mančester Sitija i Lilov Žoze Fonte. Tako je bar bilo u mečevima sa Francuskom i Hrvatskom u Ligi nacija kada je Pepe takođe bio odsutan.

Santos nije pozvao zamenu za Gereira, pošto na mestu levog beka mogu da igraju Sportingov 18-godišnjak Nuno Mendeš, kao i iskusniji Žoao Kanselo, mada je on u reprezentaciji skoro po pravilu igrao po desnoj strani.



tagovi

Rafael Gereiroreprezentacija Portugalafudbalska reprezentacija SrbijeFSS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara