©Reuters
©Reuters

Portugalska veza radi i u Rimu: Murinjo u Mančesteru za Dalota dao 22.000.000 evra, a sada ga dovodi u Romu

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.11.21. | 18:28

Portugalac odvodi sunarodnika u Večni grad

Vučica traži alternativu Riku Kardorpu na poziciji desnog beka, a posle Markusa Pedersena, Benjamina Hendriksa i Bartoša Berešinskog, Žoze Murinjo se okrenuo svom starom rešenju, sunarodniku Dijogu Dalotu, kojeg je u julu 2018. godine doveo iz Porta u Mančester Junajted, kao veliku nadu za 22.000.000 evra.

Ipak, Dalot je na Teatru snova dobio šansu samo u prvoj sezoni, kada je zabeležio 23 nastupa u svim takmičenjima, ali je potom ispao iz konkurencije. Mnogo više prostora dobio je prošle sezone u Milanu, ali nije ostavio dobar utisak na 33 utakmice u svim takmičenjima, pa Rosoneri nisu razmatrali opciju novog zajma.

Izabrane vesti

Ove sezone u Junajtedu Dalot je zabeležio šest nastupa u sviom takmičenjima, od čega je dva puta bio od starta u timu i to u porazima od Aston Vila i Vest Hema u Premijer ligi i Liga kupu, oba puta po 0:1. Čini se da u januaru na Teatru snova neće imati ništa protiv da ga ponovo pošalju u drugu sredinu.

"S obzirom na svoje godine, on je najbolji desni bek. Imaće sjajnu budućnost ovde sa nama u Mančester Junajtedu. On je talentovan i ima sve predispozicije da postane najbolji", rekao je Murinjo dan nakon što je Dalot stigao u Englesku.

Kako pišu italijanski mediji, razmatra se opcija pozajmice s pravom otkupa na kraju sezone, a Dalot ne samo da bi bio alternativa Karsdorpu, već bi kao Murinjov miljenik mogao da dobije prednost kada dođe u Romu, a onda bi na delu mogao da dokaže da li je spreman za važnu ulogu na vrhunskom nivou.


tagovi

Diogo Dalot

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara