Poruka iz AZ Alkmara: Sanjamo Ligu šampiona, posle Ajaksa znaćemo možemo li do titule

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.11.19. | 09:32

Majron Boadu puca od optimizma

Sezona iz snova. A u snovima je sve dozvoljeno, čak i da se zvezdice Lige šampiona ukažu pred očima fudbalera AZ Alkmara. Holandski tim predstavlja jedno od najprijatnijih iznaneđenje sezone u evropskom fudbalu, malo ko je očekivao od Arne Slota da bilo šta značajno uradi sa decom iz svoje akademije, a realnost je da AZ drži drugu poziciju na tabeli Eredivizije, koja vodi direktno u grupnu fazu elitnog kupa, a ima lepu šansu da se plasira u nokaut fazu Lige Evrope ukoliko u četvrtak ostane neporažen protiv Partizana.

U klubu se, međutim, ne zadovoljavaju trenutnim ostvarenjima. Teže višim ciljevima, zagledani su u najbolji kontinentlani fudbal. U Ligu šampiona, gde su jedini put bili pre deset godina.
Sjajno bi bilo ako bismo opet uspeli da se kvalifikujemo za Ligu šampiona. Daćemo sve od sebe da to radimo. Dalek je put, ima dosta da se igra do kraja sezone, ali snovi su nam dozvoljeni. Na kraju krajeva, neke od snova i na ličnom i na timskom planu sam ostvario u poslednje vreme“, ističe Majron Boadu, udarna igla AZ-a, strelac 15 i asistent za 11 golova ove sezone.

Izabrane vesti

Jasno je da će baš od novopečenog reprezentativca Holandije odbrani Partizana pretiti najveća opasnost. Mada, ne samo od njega, pošto sjajan učinak imaju i preostala dvojica ofanzivaca, Kalvin Stengs i Omar Idrisi. Koliko težak zadatak očekuje crno-bele u četvrtak veče pokazuje podatak da je tim iz Alkmara u seriji od šest pobeda na kojima je zabeležio gol-razliku 24:0. Poslednje slavlje zabeleženo je tokom vikenda, kad je u Utrehtu preslišana ekipa bivšeg AZ-ovog trnera, Džona van der Broma.
Malo po malo učvrstili smo se na drugom mestu tabele. Gledaćemo da ga odbranimo. Plan je da dobijemo što više mečeva je moguće. Pitaju me da li možemo da se umešamo u borbu za titulu i koliko je relano da je preotmemo Ajaksu, a ja kažem da će se više znati kad budemo odmerili snage sa Kopljanicima, sredinom decembra. Ili ćemo smanjiti razliku na samo tri boda i pokazati da smo sposobni za iskorak ili će se ona uvećati na devet“, dodaje Miron Boadu.

O Partizanu, zasad, ni reči.

Pogledajte novu epizodu serije Ekipizza...

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara