Poruka iz Dortmunda: Svi smo ljudi, nema veze koje boje

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.06.20. | 20:59

Borusija minimalcem protiv Herte stigla nadomak overe drugog mesta

Bajern je toliko pobegao da deluje neuhvatljivo, međutim, ako ništa drugo bar će Borusija iz Dortmunda druga proći kroz cilj na kraju sezone. Milioneri su na zatvaranju subotnjeg programa 30. kola savladali Hertu (1:0) i odmakli se od RB Lajpciga na četiri boda isto toliko kola pre kraja Bundeslige. Za utehu im ostaje saznanje da će, verovatno, biti viceprvaci, da to zvanje neće prepustiti timu iz Istočne Nemačke.

Sastav Lusijana Favra upisao je četvrtu pobedu posle nastavka sezone, poražen je samo od Bajerna na svom terenu, pa koliko-toliko mirno čeka završnicu, pošto u naredna dva susreta putuje u Dizeldorf i čeka Majnc pre nego što 20. juna odmeri snage sa Lajpcigom. Pošto ima pobedu i po prednosti može se konstatovati da je vrlo blizu overe „kote dva“.

Izabrane vesti

Njoj ju je približio Emre Džan. Nemački reprezentativac je početkom drugog poluvremena pratio akciju Džejdona Sanča i Julijana Branta i udarcem sa ivice kaznenog prostora savladao golmana Jarštajna.

Samo šest minuta ranije viđen je i promašaj iz kategorije nestvarnih. Bar kad je u pitanju Džejdon Sančo. Ume engleski reprezebntativac da rešava i daleko komplikovanije situacije od ovih, ali je teško objasniti kako je promašio zicer sa svega pet metara.

Na njegovu sreću, ispravio ga je Emre Džan i naneo Brunu Labadiji prvi poraz na klupi Herte. Za tim iz Berlina do 88. minuta igrao je Marko Grujić. I to vrlo dobro, samo što je njegova partija ostala bez pozlate.

Inače, pre početka susreta, fudbaleri Borusije su na zagrevanje izašli u majicama na kojima je su reči „crni, beli, žuti, crveni...“ precratane, a ispod je velikim slovima pisalo – LJUDI. Sve kao poruka jednakosti, u danima kad su rasne razlike došle do izražaja na teritoriji Sjedinjenih Američkih Država, pa su ovim činom na Vestfalenu rešili da pošalju poruku svetu da su svi isti. Bez obzira na boju kože. Otuda i klečanje na centru igrališta igrača obe ekipe, neposredno pre početka meča u cilju podrške borbi za smirivanje strasti posle ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda u Mineapolisu.

BUNDESLIGA - 30. KOLO

Petak

Frajburg – Menhengladbah 1:0 (0:0)

/Petersen 58/

Subota

Ajntraht - Majnc 0:2 (0:1)

/Nikate 43, Kunde Malong 77/

Leverkuzen - Bajern 2:4 (1:3)

/Alario 10, Virc 89 - Koman 27, Gorecka 42, Gnabri 45, Levandovski 66/

Fortuna Diseldorf - Hofenhajm 2:2 (1:1)

/Henings 5, 76 - Dabur 16, Zuber 61/

RB Lajpcig - Paderborn 1:1 (1:0)

/Šik 27 - Štrodik 90+2/

Dortmund - Herta 1:0 (0:0)

/Džan 57/

Nedelja

13.30: (3,30) Verder (3,40) Volfzburg (2,20)

15.30: (2,50) Union Berlin (3,20) Šalke (2,95)

18.00: (2,70) Augzburg (3,25) Keln (2,65)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Borusija DortmundEmre Džan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara