Poruka iz Sportinga: Uroš Đurđević košta 25.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.02.21. | 01:51

„To je njegova otkupna klauzula“, kaže sportski direktor Riko

Dvojica bivših napadača Partizana dominiraju španskom Segundom.

Dok je transfer Umara Sadika još svež, a i njegovi golovi i nastupi su vezani sa bonusom za crno-bele, Uroš Đurđević je već dobro poznato ime u Španiji. Sa 15 golova je najbolji strelac druge lige i uveliko se mediji na Pirinejskom poluostrvu pitaju kada će napraviti korak dalje i preseliti se u elitni rang.

Izabrane vesti

Tajnu zašto srpski golgeter nije u Primeri otkrio je sportski direktor Sportinga iz Hihona Havi Riko. Interesovanja za Đurđevića je bilo tokom zimskog prelaznog roka, ali crveno-beli nisu hteli da ga puste. Odnosno, jesu, ali pod jednim uslovom: da neko donese džak para i plati otkupnu klauzulu u ugovoru srpskog napadača.

Uroševa cena je njegova otkupna klauzula i uvek će tako biti. Ko god želi da ga odvede, moraće da plati tu stavku u ugovoru“, rekao je Riko, a prenosi Marka.

Na pitanje kolika je vrednost klauzule, direktor Sportinga je rekao:

Mislim da je oko 25.000.000 evra. Između 25 i 30.000.000 evra“.

Ključ je, naravno, u Sportingovoj želji da se ovog leta vrati u špansku prvu ligu. To je cilj svake sezone otkako se klub iz Hihona survao u Segundu, ali sada sa nezadrživim Đurđevićem crveno-beli idu u dobrom smeru.

Posle 24 kola Sporting je na četvrtom mestu, ima 11 bodova manje od vodeće Majorke, ali šest manje od drugoplasiranog Espanjola. Direktno u elitu idu prva dva, a četiri naredna u baraž za još jedno mesto.


tagovi

Sporting HihonUroš Đurđevićsegunda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara