Cucin ima kvalitet za Partizan, samo da poveća brzine

Vreme čitanja: 3min | ned. 09.02.20. | 14:18

Savo Milošević o učinku u pripremnom periodu i odnosu sa Dejanom Stankovićem

Bio je Nemanja Miletić planiran za transfer. Jedini od aktuelnih prvotimaca dobio je dozvolu da napusti klub po okončanju prvog dela sezone, ali kako se situacija tokom zimskog prelaznog roka menjala maltene na dnevnom nivou tako je Partizanov reprezentativac ostao u klubu, pa je rešeno da mu se ne dovodi alternativa. Pogotovo što se očekuje da uskoro iz povrede “izađe” Aleksandar Lutovac, koji ga je menjao u finišu jeseni.

Dok je Lutovac bio povređen, kako bi Savo Milošević imao dovoljno kandidata za treninge i kontrolne utakmice, sa pozajmice u Inđiji vraćen je Luka Cucin za potrebe turnira u Kataru. Po okončanju obaveza u Dohi, Cucin se vratio u Inđiju, gde će ostati do kraja sezone.
Cuina smo poveli na turneju, jer smo imali problem sa Lutovcem. Teško je bilo Luki da se nametne, pokaže za deset dana. Svi igračima će biti teško da se naviknu na ono šta radimo, jer od marta insistiramo na većim brzinama. Teško je momcima koji na njih nisu navikli da se brzo priviknu”, pojasno je mladi trener.

Izabrane vesti

Uverava da će talentovani desni bek imati novu šansu.
Luka poseduje kvalitet i potencijal da jednog dana igra u Partizanu. Biće neophodno da neke stvari popravi, poveća brzine o kojima smo pričali. A mi ćemo sačekati jedan period. Bolje mu je da igra u Inđiji, ima utakmice u nogama, nego da sedi na tribinama u Partizanu. Ovako je najbolje za sve. U junu ćemo proceniti šta se dešava”.

Posle deset dana provedenih u Kataru, dve sedmice pre toga u turskom Beleku, crno-beli ulaze u ciljnu ravninu kad je reč o pripremnom periodu.
“Moj stručni štab i ja smo prezadovoljni urađenim. Pre svega, na planu fizičke spreme, primarne za ovaj period. Druga najbitnija stvar je bila da završimo pripreme bez povreda, a osim sitnog problema Lutovca uspeli smo i u tome”.

Partizan je u Turskoj savladao Vitorul (1:0) i Ružomberok (2:1), igrao nerešeno sa Krakovijom (1:1), dok je u Dohi izvođenjem jedanaestraca savladalo moskovsku Lokomotivu (4:2, 1:1), kasnije poražen od Rostova (1:3) i Spartaka (2:3).
Govorio sam i letos da utakmice u pripremnom periodu nisu primarne. Pogotovo ne rezultat, mada smo i tim delom zadovoljni u velikoj meri. Naravno, bilo je padova, pogotovo kad smo miksovali, koristili veliki broj igrača, ali pripremni mečevi služe da budu u funkciji fizičke pripreme i da popravimo detalje. Bilo je dosta dobrih stvari. Igrom u šest utakmica možemo biti zadovoljni, a kad su odnos i voljni momenat u pitanju momci zaslužuju sve pohvale”.

Deluje da svi u Humskoj kao zapete puške čekaju prvi takmičarski ispit u 2020, 16. februara protiv Radnika.
“Nestrpljivo čekamo početak prolećnog dela prvenstva. U razgovoru sa momcima shvatio sam da i oni isto reaguju, verujemo da možemo bolje od onog što smo igrali jesenas, iako su ocene za to, pogotovo u Ligi Evrope, bile dobre. Ljudi su zadovoljni, međutim, ne smemo se zadovoljavati tim stvarima. Možda me najviše raduje što vidim kod igrača da i oni veruju da možemo još bolje. Neka nam to bude primarni cilj već od prve utakmice”.

Posle meča sa Surduličanima, sledi gostovanje u TSC-u, meč sa Proleterom u Humskoj, a 1. marta poslastica u vidu večitog derbija. Ovoga puta posebno interesantnog, jer će na klupama biti nekadašnji reprezentativci i veliki prijatelji, Savo Milošević i Dejan Stanković.
Prerano je, biće vremena pred samu utakmicu da se priča o derbiju, a razumem znatiželju medija o Dejanovom i mom odnosu. Zaista smo prijatelji, stvarno ga volim, čuli smo se više puta otkako je postao trener Crvene zvezde, a ni kod njega, ni kod mene se odnos nije promenio. Niti će”, uverava strateg crno-belih.

(FOTO: Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara