Posebna moć preživljavanja Krivokapićevih pulena, neuništiva generacija na putu ka novom podvigu

Vreme čitanja: 3min | čet. 26.05.22. | 12:05

Orlići preko Danske traže plasman u polufinale Evropskog prvenstva (16.30, Sportklub 1)

Može se u ovdašnjim fudbalskim krugovima čuti kako je bilo talentovanijih i nadarenih generacija ove koja predstavlja Srbiju na aktuelnom Evropskom prvenstvu za kadete u Izraelu, ali teško da je bilo mnogo borbenijih sastava sa jačim karakterom od ovog koji predvodi Radovan Krivokapić. Orlići su od samog starta kvalifikacija, pa sve do poslednjem meča u grupi sa Španijom, pokazali fenomenalnu snagu karaktera koja ih je na kraju dovela tamo gde apsolutno zaslužuju da budu, a to je četvrtfinale završnog turnira. Tamo će veliki izazov predstavljati okršaj sa Danskom (16.30, Sportklub 1), koja će baš kao i Španija biti blagi favorit, ali niko ne sme unapred da otpiše bukvalno neuništivu Srbiju.

Orlići su posebnu moć preživljavanja demonstrirali još u prvom kvalifikacionoj fazi. Tada su suočeni neprijatnim porazom u meču od Bugarske (0:2) bili u situaciji da igraju meč biti ili ne biti protiv Hrvatske. Bili su nešto agilniji Vatreni, imali su više opasnih napada, a onda je na poluvremenu Krivokapić uveo džokera celokupnih kvalifikacija Mateju Bubnja, koji je srušio ljutog rivala golom u 63. minutu utakmice, pa su srpski kadeti kao drugoplasirani otišli u elitnu fazu kvalifikacija.

Izabrane vesti

A tamo onda nova uzbuđenja i novi preokreti. Srbija je protiv Turske u prvom meču grupe 7 vodila sa 2:0, protivnik je uspeo da izjednači na 2:2, a onda je Jovan Šljivić golom u 79. minutu doneo tri velika boda Srbiji. Slovenija, koja je bila domaćin u Radencima, vodila je protiv Srbije sa 2:0 u drugom kvalifikacionom meču, ali joj to nije bilo dovoljno za pobedu. Milan Majstorović je prvo smanjio rezultat u 84. minutu, da bi u šestom minutu nadoknade kapiten Aleksandar Stanković postavio konačnih 2:2. Nije moglo bez drame ni u poslednjem kolu. Vels je vodio sa 2:0 do 59. minuta, Mateja Bubanj je sa dva gola izjednačio rezultat do 77. minua, a onda je Jovan Milošević postigao još dva za konačnih 4:2.

Sa druge strane, Turska je napravila preokret protiv Slovenije i takođe zauzela mesto na finalnom turniru, gde je koplja ponovo urkstila sa Srbijom. Jovan Milošević je seriju pogodaka nastavio i na finalnom turniru, gde je bio strelac u sve tri utakmice. Prvo je doneo bod protiv Belgije sa penala u 88. minutu, a potom i pobedu protiv Tuske u 52. minutu. Siguran sa bele tačke bio je i u 88. minutu protiv Španije, gde su Orlići napravili podvig sa igračem manje i zauzeli drugo mesto u grupi C.

"Sve reprezentacije koje su izborile plasman u četvrfinale imaju kvalitet i nisu slačjno u borbi za polufinale. Moram biti iskren i reći da smo svi očekivali Portugal u prvom meču nokaut faze. Gledao sam sa svojim stručnim štabom meč Portugal - Danska, mislili smo da će tako i biti, ali fudbal je ponovo režirao ono što ga čini najpopularnijim sportom. Bukvalno se u poslednjih pet minuta sve okrenulo i dobili smo Dansku za protivnika. Uradili smo analizu, videli njihove prednosti, njihove mane, ali mi gledamo prvo sebe, tražimo našu šansu. I verujem da ćemo uspeti da ostvarimo sledeći cilj", rekao je Krivokapić.

Danska je izašla klao prvoplasirana iz grupe D, zahvaljujući pobedi posle preokreta nad Portugalijom (3:1). Selekcija Keneta Madsena šokirana je na startu takmičenja protiv Švedske (1:2), potom je savladla Škotsku, a onda poslala Portugalce na Španiju. Plasman u polufinale već su obezbedile selekcije Francuske i Holandije. Trikolori su posle penala eliminisali Nemačku, dok su Holanđani, ujedno i potencijalni rivali Orlića u polufinalu, savladali Italiju sa 2:1.

EVROPSKO PRVENSTVO ZA KADETE, ČETVRTFINALE:

Sreda:

Nemačka - Francuska 1:1 (1:1), penalima 3:4

/Vajper 38 - Satel 19/

Holandija - Italija 2:1 (2:0)

/Misehoj 27, Van Dujven 43 - Lipani 64/

Četvrtak:

16.30: (2,15) Danska (3,15) Srbija (3,35)

19.00: (2,20) Španija (3,15) Portugalija (3,25)


tagovi

Radovan KrivokapićEvropsko prvenstvo U17

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara