Posle 13 trofeja sa Juventusom i fijaska u Interu, Asa će pokušati da oživi na ostrvu zaboravljenih

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.02.21. | 16:45

Odigrao je samo jednu utakmicu za godinu i kusur dana

Kada je Antonio Konte uspostavio temelje devetogodišnje dominacije Juventusa u italijanskom fudbalu, imao je odabrani skup svojih vojnika u koje je imao bezgranično poverenje. Jedan od njih je bio levi bek Kvadvo Asamoa koji je 2012. došao iz Udinezea i godinama bio nedodirljiv na levom boku Juventusove odbrane. Kasnije je veliko poverenje u njega imao i Maks Alegri.

Za šest sezona u Juventusu, reprezentativac Gane je osvojio isto toliko titula prvaka Italije, četiri trofeja u Kupu Italije i još tri u Superkupu. Upisao je 156 utakmica u dresu Stare dame i postigao pet golova. Popularni Asa je postao jedan od najtrofejnijih igrača torinskog velikana.

Izabrane vesti

Juve je napustio kao slobodan igrač kada mu je istekao ugovor 2018. godine i prihvatio poziv Antonija Kontea da obnove saradnju u Interu. Verovao je Konte da je Asa isti onaj stari vojnik koji će mu zatvoriti levi bok. Ispostavilo se da je Afrikanac prošao zenit karijere. U prvoj sezoni je bio standardan, ali su u drugoj krenuli problemi sa povredama i odigrao je samo 11 mečeva u svim tamičenjima. Potpuno je pao u zaborav kako je prošla sezone odmicala. U 2020. godini je odigrao samo jedan meč protiv Napolija u kupu. Kada mu je postalo jasno da nije više u Konteovim planovima, jesenas je dogovorio raskid ugovora koji je trebalo da traje još godinu dana.

Od tada je Asamoa bio bez kluba. Povezivali su ga prethodnih meseci sa Fenerbahčeom, Beneventom, Krotoneom, Sampdorijom, Đenovom, Udinezeom... I tek sinoć je posle pola godine pauze pronašao klub.

Potpisao je ugovor do kraja sezone sa Kaljarijem. Prošao je uspešno lekarske preglede i za klub sa Sardinije nije bilo bojazni. Došao je da pojača konkurenciju na levom boku Grku Likojanisu. Sa ogromnim iskustvom će biti od velike pomoći Sardima iza kojih je slab prvi deo sezone ali se nadaju da su sa zimskim pojačanjima napravili prekretnicu i da kreću neki bolji dani u borbi za opstanak pošto na prvenstvenu pobedu čekaju još od početka novembra prošle godine.

Kaljari je u prethodnom periodu uložio značajna sredstva da postane stabilan prvoligaš i da izbegne “jo-jo efekat“ po kojem je bio poznat ranije kao klub koji je najčešće na granici između Serije A i Serije B. U Kaljariju su Asamou dočekala još neka zaboravljena imena koja su došla na poznato ostrvo da ožive karijere. Tamo su Dijego Godin, Radža Najnoglan, Ragnar Klavan, ali i neki mlađi poput Danijelea Ruganija, Đovanija Simeonea, Marka Roga, Alfreda Dankana, Naitana Nandeza, Gastona Pereira ili Razvana Marina koji su važili za velike talente ali im se karijere nisu razvijale u očekivanom smeru.

Asamoa će biti najtrofejniji među njima, ali sada će prvi u karijeri posle 13 godina igranja u Seriji A morati da se bori za goli opstanak.


tagovi

Kvadvo AsamoaZimski prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara