Romelu Lukaku i Zlatan Ibrahimović (©Reuters)
Romelu Lukaku i Zlatan Ibrahimović (©Reuters)

Posle 787 dana od sukoba Ibrahimović i Lukaku opet oči u oči

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.03.23. | 14:32

Iskusni napadači predvodiće Švedsku i Belgiju ovog petka od 20.45 časova, na početku G grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj

Uvek je lepo gledati utakmicu u kojoj oba tima u svojim redovima imaju vrhunskog napadača. Još je bolje kada postoji neka priča između njih, neko rivalstvo koje čitav susret podiže na neki viši nivo. Baš zato će susret Švedske i Belgije (petak, 20.45) u okviru 1. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo da bude pod budnim okom svih fudbalskih fanova u Evropi. S nestrpljenjem se očekuju dueli golgetera ovih timova, Zlatana Ibrahimovića i Romela Lukakua.

Obojica su bili šampioni Italije, sjajni su golgeteri i nesporno veliki igrači koji su obeležili čitavu jednu epohu evropskog fudbala. Ipak, kada njih dvojicu smestite u istu rečenicu, verovatno je prva stvar koja vam padne na pamet onaj veliki derbi između Lukakuovog Intera i Ibrahimovićevog Milana, odigran u januaru 2021. godine. Tada su se njih dvojica gotovo potukli, pale su teške reči, Šveđanin je dobio crveni karton jer je glavom potkačio Lukakua... Danima je to bila tema u svim sportskim medijima, teško da postoji neko ko prati Seriju A da nije čuo za to.

Izabrane vesti

Od tada je prošlo 787 dana… Ibrahimović je preživeo dve teške povredu, vratio se na teren i u 42. godini će ponovo da predvodi Švedsku. Probaće iskustvom da pomogne Vikinzima da se domognu Evropsko prvenstva, posle neuspeha u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru. Vratio se Ibra u tim prvi put posle skoro godinu dana, a kao za inat, prvi rival će mu biti baš Lukakuova Belgija.

Dobro, ne može više veteran da igra 90 minuta. Pored Aleksandera Isaka i Dejana Kuluševskog ni nema potrebe za time. Dovoljno je da uđe pred kraj, da proba da konačno upiše pobedu protiv Belgije.

20.45: (3,20) Švedska (3,25) Belgija (2,35)

Dosad je Ibrahimović imao priliku da igra dva puta protiv Crvenih đavola, prijateljski meč 2014. godine je presedeo na klupi, a 2016. na kontinentalnom šampionatu je odigrao čitavu utakmicu sa kapitenskom trakom oko ruke. Izgubio je, gol Radže Naingolana bio je jedini na meču, za „minimalac“ Belgijanaca vredan tri boda i plasmana u osminu finala.

Sada su ponovo Crveni đavoli favoriti u grupi sa Švedskom, iako je zlatno doba ove generacije objektivno prošlo. Belgija i Švedska praktično imaju ozbiljnu konkurenciju u borbi za prva dva mesta i kartu za Nemačku samo u Austriji, dok su Azerbejdžan i Estonija više iritantni kamenčići u kopački nego ozbiljni rivali.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO - 1. KOLO

GRUPA F

20.45: (3,20) Švedska (3,25) Belgija (2,35)

20.45: (1,25) Austrija (5,80) Azerbejdžan (12,0)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

reprezentacija Švedskefudbalska reprezentacija ŠvedskeFudbalska reprezentacija Belgijekvalifikacije za EPkvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara