Duel Džejmsa Forstera i Borne Barišića sa prošlog Old Firma (©Reuters)
Duel Džejmsa Forstera i Borne Barišića sa prošlog Old Firma (©Reuters)

Posle četiri godine Rendžers – Seltik u finalu

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.02.23. | 14:31

Old Firm, koji je na programu u nedelju od 16 časova, doneće nam novog osvajača Liga kupa Škotske

Odavno, još od 2019. godine, nismo bili u prilici da gledamo duel dva najbolja škotska tima Glazgov Rendžersa i Seltika u nekom finalu. Dočekali smo to ove sezone, oni će ove nedelje od 16 časova da se sastanu na Hempden Parku u meču za trofej Liga kupa.

Policajcima je sasvim sigurno više stalo do trofeja, pošto je Rendžers poslednji put osvojio ovo takmičenje još 2011. godine. Ujedno, ovo je idealna prilika za engleskog trenera Majkla Bilija da po prvi put u karijeri osvoji neki pehar, i to u svojoj prvoj sezoni od kako je samostalan strateg.

Izabrane vesti

Podsetimo, 42-godišnji Englez je od prošlog leta nekoliko meseci vodio Kvins Park Rendžers, pre nego što je krajem novembra došao u Glazgov umesto Đovanija van Bronkhorsta. Prethodno je Bil radio tri godine u rendžersu kao pomoćnik Stivenu Džerardu.

Biće ovo treći Old Firm ove sezone, prethodna dva su odigrana u prvenstvu. Početkom septembra Seltik je kod kuće trijumfovao sa 4:0, posle čega su 2. januara na Ajbroksu ovi timovi odigrali 2:2. U Premijer ligi Škotske je Seltik ubedljivo prvi posle 26 kola, ima 73 poena, devet više od drugoplasiranog Rendžersa.

16.00: (3,30) Glazgov Rendžers (3,50) Seltik (2,15)

Kelti su u prvenstvu ostvarili 24 pobede, a pored pomenutog remija imaju samo jedan poraz. Sada sve to mogu da krunišu još jednim trofejem u Liga kupu, takmičenju koje su osvojili prošle sezone po 20. put u istoriji. Rendžers ga je do sada osvajao čak 27 puta i apsolutni je rekorder.

Seltik i Rendžers zbog obaveza u Evropi nisu igrali grupnu fazu, već su se u takmičenje uključili od osmine finala. Policajci su na putu do finala eliminisali Kvin of Saut (3:1), Dandi (1:0) i Aberdin (2:1 posle produžetaka), dok je Seltik bio bolji od Ros Kauntija (4:1), Madervela (4:0) i Kilmarnoka (2:0).

SVI OSVAJALI LIGA KUPA

27 – Glazgov Rendžers

20 – Seltik

6 – Aberdin

4 – Harts

3 – Hibernijan, Dandi, Ist Fajf

2 – Dandi Junajted

1 – Kilmarnok, Madervel, Patrik Tistl, Sent Džonston, Livingston, Rajt Rovers, Ros Kauti, Sent Miren

LIGA KUP ŠKOTSKE – FINALE

Nedelja

16.00: (3,30) Glazgov Rendžers (3,50) Seltik (2,15)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Liga kupŠkotska 1SeltikGlazgov Rendžers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara