Ernesto Valverde (Reuters)
Ernesto Valverde (Reuters)

Posle dve titule sa Barselonom, Junajted zove Valverdea na privremeni rad

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.11.21. | 18:29

Španac je jedan od kandidata za mesto " trenera honorarca", ukoliko Poketino ne bude mogao da ode iz Pari Sen Žermena

Maurisio Poketino je prvi pik uprave Mančester junajteda za dogoročni trenerski ugovor. Pola Evrope spekuliše o potencijalnoj rokadi u kojoj bi se Argentinac preselio na Old Traford, a njegovo mesto na vrućoj trenerskoj stolici Parka Prinčeva popunio Zinedin Zidan. Međutim, Crveni Đavoli prave plan B u slučaju da Pari Sen Žermen ne dozvoli Poketinu da ode iz francuske prestonice. Uprava engleskog velikana kontaktirala je Ernesta Valverdea kao jednog od pet potencijalnih privremenih radnika u slučaju da Poketino ostane u Parizu.

Španski strateg je 2018. i 2019. godine doneo Barseloni uzastopne titule šampiona Španije, ali ga Mančester junajted ne vidi kao opciju za glavnog trenera, vеć kao "honorarca". Britanski Gardijan piše da je stručnjak koji nema posao od 2020. godine kada je napustio Barsu bio u kontaktu sa Džonom Murtouom, fudbalskim direktorom kluba i da su pričali o privremenom preuzimanju ekipe, kao i o činjenici da bi njegovo iskustvo u odnosima sa zvezdom poput Lionela Mesija moglo da bude garancija adekvatnog odnosa sa Kristijanom Ronaldom. Valverde je takođe ponudio nekoliko imena igrača koje bi mogao da privoli da dođu na Old Traford kao potencijalna pojačanja.

Izabrane vesti

U intervjuu za Observer u junu ove godine Valverde koji je u trenerskoj karijeri od 2002. godine vodio Atletik Bilbao, Espanjol, Olimpijakos, Viljareal, Valensiju i Barselonu pričao je o tome da li bi eventualno mogao da predvodi engleski klub jednog dana. "Ne bih imao ništa protiv. Imam osećaj da tamo vlada ogromno poštovanje prema igri", rekao je Španac pre pet meseci.

Podsetimo, nakon smene Ole Gunara Solskjera kao vršilac dužnosti postavljen je Majkl Kerik koji će večeras sa prvi put sa klupe predvoditi Crvene Đavole u petom kolu grupne faze Lige šampiona protiv Viljareala.


tagovi

Ernesto ValverdeMančester Junajted

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara