Patrik Šik (©Reuters)
Patrik Šik (©Reuters)

Posle Haverca - Šik! Bajer zatvara posao od preko 30.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.08.20. | 09:11

Pregovori u poodmakloj fazi, dogovor se očekuje uskoro

Uspeo je Čelsi konačno da slomi čelnike Bajera i dogovori astronomski transfer vredan ukupno 100.000.000 evra, zbog čega su se na BajAreni svi alarmirali u nameri da se što pre pronađe adekvatna zamena. Ista će najverovatnije doći iz Serije A, tačnije Rome u liku Patrika Šika.

Gotovo svi relevantni mediji u Italiji tvrde da je Bajer baš pritisnuo Rominu upravu da pusti Šika posle dobrih rola na pozajmici u Lajpcigu, gde je skupio deset golova i tri asistencije prošle sezone. Pregovori su u poodmakloj fazi, a ako sve prođe kako treba, što se i očekuje, posao će biti vredan preko 30.000.000 evra. Tačnije, fiksni deo obeštećenja iznosiće tek nešto ispod 30.000.000 evra, ali će u dogovor biti uključeni i bonusi bazirani na Šikovim izdanjima u budućnosti.

Izabrane vesti

Šik se u Romu vratio pošto Lajpcig nije bio spreman da u ovom momentu plati 29.000.000 evra i to pošto je prošlog leta platio 3.500.000 evra za njegovu pozajmicu. Roma bi bila najsrećnija da se što pre oslobodi finansijskih obaveza prema Šiku i dođe do nešto novca za normalno funkcionisanje na letnjoj pijaci, a ponuda koju je Bajer spremio trebalo bi da bude sasvim dovoljna da zadovolji apetite vrhuške kluba sa Olimpika.

Istovremeno, Bajer po ubrzanom postupku završava potrebnu papirologiju kako bi se transfer Kaija Haverca završio do kraja sedmice. Čelsi je već pripremio teren za dolazak najskuplje investicije u klupskoj istoriji, a Bajer će najkasnije do srede imati svu potrebnu dokumentaciju za realizaciju transfera.



tagovi

Patrik ŠikLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara