Ralf Rangnik (©Reuters)
Ralf Rangnik (©Reuters)

Posle Liverpula ni Mančester junajted neće nevakcinisane fudbalere: Nije samo 10 dana...

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.12.21. | 11:19

Ralf Rangnik se pribojava rizika da ostane bez inficiranih igrača

Jirgen Klop je povukao nogu, istim putem ide i Ralf Rangnik. Novi šef struke Mančester junajteda kaže da klub sa Old Traforda ovog januara verovatno neće dovoditi fudbalere koji nisu vakcinisani protiv korona virusa. Sve naravno zbog toga što niko ne želi da rizikuje da na nekoliko nedelja ostane bez važnih igrača.

Premijer liga je prošle nedelje objavila da 16 odsto fudbalera nije imunizovano, a brojne utakmice su odložene zbog širenja pandemije. Samo Junajted zbog toga nije mogao da igra utakmice sa Brentfordom i Brajtonom.

Izabrane vesti

Da, mislim da ćemo razmišljati o tome i u potpunosti razumem ono o čemu je Jirgen govorio. Zavisi od toga želite li da dovedete igrača i rizikujete da na njega ne možete da računate. To je pitanje o kojem će klubovi morati ozbiljno da razmišljaju... Moramo da budemo svesni da bismo mogli da te igrače izgubimo ne samo na 10 dana, već da bi to moglo redovno da se ponavlja u vreme pandemije“, rekao je Rangnik za britanski Telegraf.

21.00: (6,75) Njukasl (4,40) Mančester junajted (1,55)

Kao primer je uzeo Bajernovu zvezdu. Jozua Kimih zbog posledica bolesti ne igra od sredine novembra, a kad se i oporavio imao je manjih problema sa plućima i postalo je jasno da neće biti fit sve do januara. Posle svega je izjavio da se kaje što se nije ranije “bocnuo“.

Kimih je na početku bio izuzetno otporan, ali u međuvremenu je shvatio da je dobra ideja vakcinisati se. Zakačio je Kovid, još ima nekih problema sa plućima. Nada se da će se vratiti do Božića. Jeste to pitanje slobodne volje, ali u fudbalu, posebno na ovom nivou, moramo da pokušamo da ubedimo naše igrače da se vakcinišu“.

Kad kaže na “ovom nivou“ Rangnik naravno misli na ogromne plate koje igrači primaju. Preskupe investicije da bi sedeli u ambulanti. Mada Rangnik tvrdi da je prosek vakcinisanih u Junajtedu iznad premijerligaškog proseka.

Da budem iskren, ne znam koji su naši igrači primili dve ili tri vakcine. Na to može da odgovori samo naš lekarski tim, ali znam da smo iznad proseka Premijer lige“, završava Rangnik.


tagovi

Ralf Rangnikletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara