Upalo mu nešto u oko?! Može li Marakana da eliminiše Vernera kao Turci pre šest godina? (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 29.10.23. | 11:21

Nemački napadač čudnim zahtevom za izmenu juče podsetio na bizarnu situaciju iz Istanbula 2017. godine

Svi bi u jučerašnjem trijumf RB Lajpciga nad Kelnom (6:0) bilo idealno da se u 63. minutu, samo što je kročio na teren, ponovo nije povredio Dani Olmo. Španac je nezgodno pao nakon jednog starta i stradalo je rame. U prvi mah nije se izgledalo tako strašno, međutim...

"Danijeva povreda baca senku na naš sjajan nastup i zbog toga nisam euforičan. Deluje da nam neće biti na raspolaganju još nekoliko sedmica. Pregledi će pokazati do kakvog preloma je došlo u predelu ramena. Veliki je udarac za nas što će ponovo biti van stroja, jer radi se o važnom igraču i osobi za ceo tim", izjavio je pokunjeni Roze nakon meča.

Izabrane vesti

Podsetimo, Olmo je zbog teže povrede kolena na startu sezone već propustio osam mečeva i taman je počeo da se vraća u takmičarski ritam kad mu se ovo dogodilo.

Negde u isto vreme kad se Olmo požalio na jak bol u ramenu, na travi se našao i Timo Verner. Iskusni napadač takođe je zatražio zamenu. Nije bilo nikakvog duela, bolnih grimasa na licu, niti bilo čega sličnog.

Nema sumnje da je Roze bio u blagom šoku - izgubiti dva igrača u trijumfu od 6:0 bilo bi baš atipično i neprijatno - ali kasnije na konferencije za medije iskusni stručnjak objasnio je da je sa nemačkim reprezentativcem sve u redu.

"Timo će biti dobro, ništa strašno. Nešto mu je upalo u oko. Pretpostavljam da će vrlo brzo ponovo moći na teren".

Nešto mu je upalo u oko?!

Zvučalo bi zaista začuđujuće da u pitanju nije Timo Verner, no pošto jeste... Ne možemo da se ne prisetimo čuvenog slučaja od pre šest godina, kada je, tada mladi i jedan od najperspektivnijih napadača na svetu, zatražio izmenu tokom meče Lige šampiona protiv Bešiktaša u Istanbulu, jer mu je smetala buka?!

Sećate se te situacije?

Bilo je to prvo Lajpcigovo gostovanje u istoriji u elitnom takmičenju. Timo se mučio od starta, gurao prste u uši, pokušavao šakama da ublaži buku, da bi u 32. minutu definitivno odustao i zatražio zamenu od tadašnjeg trenera Bikova Ralfa Hasenhitla.

"Naši navijači su neverovatni. Ponekad i sam imam problem zbog atmosfere. Razum ga", izjavio je posle te utakmice Šenol Guneš, trener turskog tima.

Lajpcig je u tom susretu poražen sa 2:0, a Hasenhitl je praktično potvrdio da je Vernera uznemirila užasna buka:

"Imao je problem i želeo da izađe. Rekao mi je da ne može da diše. Sada se dobro oseća".

I nekih narednih odgovora dalo se naslutiti da austrijski stručnjak baš i nije na najbolji način prihvatio zahtev svog igrača...

"Nemoguće je pripremiti ekipu za ovakvu atmosferu. Buka je zaista zaglušujuća i uticala je na nas. Bili smo uzgubljeni u prvih 20 minuta. Ali sve je to neka vrsta lekcije za sve nas. Video sam na koga mogu da računam u ovako teškim uslovima za igru".

Nekoliko dana kasnije trener Lajpciga pokazao je više razumevanja za svoju zvezdu:

"Tima definitivno ima zdravstvenih problema. Oseća pritisak u ušima, teško diše, umoran je, vrti mu se u glavi. Moraće da prođe dodatne lekarske preglede. Sve ovo ne izgleda dobro. Zabrinuti smo za njegovo stanje. On trenutno uopšte ne razmišlja o fudbalu. Najvažnije je da reši problem koji ima".

I uspeo je Timo da se vrati, postigao preko 100 golova za RB, obezbedio transfer u Čelsi za 53.000.000 evra, međutim ostao je na nekin način obeležen zbog događaja u Istanbulu. Kasnije će se sva njegova loša izdanja i promašaji uglavnom povezivati s lošom koncentracijom, strahom, nedostatkom samopouzdanja, da ne kažemo 'cojones', što bi rekli Španci.

Ovaj poslednji događaj od juče i zahtev za izmenom 'jer mu je nešto upalo u oko' učiniće Vernera definitivno jednim od najbizarnijih fudbalera modernog fudbala.

A zvezdašima svakako ostaje zanimljiv izazov: mogu li na Marakani, za desetak dana, da izbace iz igre brzonogog nemačkog napadača kao što su to učinili Turci 2017.

Ako ovaj uopšte dobije šansu, imajući u vidu baš to iskustvo iz Istanbula...


tagovi

Timo VernerMarko Roze

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara