(© AFP)
(© AFP)

Posle Zvezde, Španije i Dinama, dve i po godine neigranja, sledeća stanica je Doksa

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.06.20. | 22:02

Srpski defanzivac pronašao novi klub

Iako ima samo 28 godina, srpski defanzivac Aleksandar Pantić je zaboravljen i nestao je sa fudbalske mape. A kako i ne bi kada je poslednju profesionalnu utakmicu odigrao pre više od dve i po godine!

Izgleda da je kucnuo čas da se opet vrati na teren. Aleksandar Pantić će nastaviti karijeru u Doksi, pišu kiparski mediji.

Izabrane vesti

Samo zahvaljujući prekidu sezone zbog pandemije korona virusa, Doksa je sačuvala prvoligaški status na Kipru pošto je bila ubedljivo poslednja u trenutku kada se sezona prekinula. Kasnije je na Kipru doneta odluka da se sezona ne nastavlja i da niko ne ispada iz lige, pa je Doksa zadržala prvoligaški status i rešila da se pojača kako ne bi opet došla u sličnu situaciju.

Jedno od prvih pojačanja će biti Pantić koji dolazi kao slobodan igrač pošto je u septembru prošle godine raskinuo ugovor sa kijevskim Dinamom u kojem je nestao sa fudbalske mape.

Pantić je prošao sve mlađe kategorije Partizana, a u seniorskoj konkurenciji ga je lansirao Rad iz kojeg je došao do dresa mlade reprezentacije i transfera u Crvenu zvezdu. Posle sezone na Marakani, prešao je u španski Viljareal za koji je odigrao desetak utakmica u prvoj sezoni da bi ga klub sa Madrigala posle toga salo na pozajmice u Kordobu, Eibar i Alaves. Iz Viljareala je u februaru 2017. kao slobodan igrač prešao u kijevski Dinamo i tu je počeo pad u njegovoj karijeri.

Iako je bio standardan u prvoj polusezoni, posle toga je nestao iz tima. Poslednju utakmicu je odigrao 21. novembra 2017. godine u Kupu Ukrajine protiv Desne. U toj sezoni je odigrao samo pet mečeva i posle toga ga je Dinamo sklonio iz prvog tima. Nakon godinu dana neigranja je otišao na pozajmicu u španski Kadiz, ali ni tamo nije odigrao nijedan meč da bi se letos vratio u Dinamo sa kojim je raskinuo ugovor 2. septembra i od tada je slobodan igrač.

Dugo je tragao za novim klubom i konačno ga našao na Kipru. Pored njega, Doksa je dovela još jedno zanimljivo pojačanje. Kao slobodan igrač je potpisao nigerijski levi bek Taje Taivo (35) koji je nekada igrao za Marselj, Milan, KPR, Dinamo Kijev, Bursu, a poslednji klub mu je bio finski RoPS. 


tagovi

Aleksandar PantićDoksaLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara