(©Starsport)
(©Starsport)

Poslednja opomena za TSC: Radnički iz Sremske Mitrovice tukao vicešampiona

Vreme čitanja: 3min | sre. 19.07.23. | 20:39

Poraz Topolčana pred generalnu probu na Marakani od člana Mozzart Bet Prve lige – 2:0

Bliži se početak prvenstva, uskoro stiže i ime protivnika u Ligi šampiona, a TSC privodi pripreme kraju i to – za brigu. Vicešampion Srbije odigrao je treći meč zaredom bez pobede, a nakon Šturma i Kišvarde, meru Topolčanima uzeo je Radnički iz Sremske Mitrovice, član Mozzart Bet Prve lige Srbije – 2:0.

Igrači koji se takmiče u drugom rangu srpskog fudbala nisu na TSC Arenu došli sa belom zastavom, te su protiv kombinovanog sastava Topolčana uspeli da na kraju izvojevaju pobedu. Vrhunske odbrane Dragićevića i Ostojića trasirale su put za pogodak Mitrovića, posle čega je i sreća bila saveznik Mitrovčana kada je Šoš loptu skrenuo u svoju mrežu.

Izabrane vesti

Promešao je karte Žarko Lazetić, šansu su dobili fudbaleri sa manjom minutažom tokom minulog perioda. Od starta na terenu su bili novajlije Milovanović, Stanić, Vlalukin, Simić i Ćirković. Kombinovani sastav TSC-a je imao svoje šanse, nije uspeo da ih iskoristi, te su gosti kada su videli da je vrag odneo šalu dodali gas i slavili protiv ekipe koju čekaju kvalifikacije za Ligu šampiona.

Uvodni deo igre nije bio baš sadržajan, zabeležen je tek šut Cvetinovića glavom posle skoro dvadeset minuta igre. Vrlo brzo su usledila još dva pokušaja TSC-a: šut Šoša je izblokiran, Vlalukin je gađao preko gola. Bez respekta su igrali fudbaleri Radničkog, koristeći svaku šansu da priprete golu vicešampiona Srbije.

Strateg gostiju Darko Tešović izveo je kompletan novi sastav u nastavku meča, dok je Lazetić na teren ubacio Mirčevskog i Krpića. Ofanzivnija postavka TSC-a, ali ne i više prilika za gol. Nedostajao je pas u završnici. Pokušavali su Topolčani kroz sredinu, po boku, raspoloženi su bili i Ćirković i Šoš, ali bez konkretnog učinka. Mirčevski je gađao lepo gol Ostojića, koji vrhovima prstiju loptu izbacio u korner.

Kad već nisu mogli igrači domaćeg tima, mrežu je zatresao fudbaler gostiju Stefan Mitrović. Mladi desni bek je pokupio odbitak nakon kornera i topovskim udarcem savladao Simića. Blickrig ekipa iz Mozzart Bet Prve lige i šok za Lazetićev tim: Samo dva minuta kasnije duplirana je prednost Radničkog, loptu je u svoju mrežu poslao Šoš

Trgnuli su se domaći, Milosavljević je pokušao da smanji zaostatak, ali je Ostojić ponovo uspeo da ukroti šut domaće ekipe. Golmani Mitrovačana su bili izuzetno raspoloženi, novi šut Mirčevskog bio je  za samo još jednu odbranu bivšeg čuvara mreže lučanske Mladosti. Vlalukin je pred kraj pocrveneo, pa su poslednjih deset minuta Lazetićevi izabranici igrali sa igračem manje u polju. I dalje su želeli igrači u plavom počasni pogodak, poslednju šansu za TSC je imao Preradov. Moglo je da bude i tri za goste, u poslednjim trenucima je Abadžija loptu poslao pored gola Simića.

Nakon ove, odigraće Topolčani još jednu kontrolnu utakmicu, generalna proba je zakazana za subotu, protivnik je Crvena zvezda na stadionu Rajko Mitić.

TSC - RADNIČKI SREMSKA MITROVICA 0:2 (0:0)

/Mitrović 71, Šoš a.g. 73/

Bačka Topola, TSC Arena

Sudija: Novak Simović (Lovćenac)

Gledalaca: 250

TSC: Simić, Antonić, Cvetinović, Krstić, Vlalukin, Šoš, Milosavljević, Stanić, Kuveljić, Ćirković, Milovanović. Igrali su još: Krpić, Mirčevski, Milosavić, Mićić, Preradov

RADNIČKI SREMSKA MITROVICA: Dragićević, Ilić, Srbijanac, Cvetković N., Isailović, Gajić, Petrović, Cvetković S., Đukanović, Obuja, Pađen. Igrali su još: Ostojić, Ivić, Ivković, Abadžija, Stevanović, Ristović, Manjang, Mitrović, Milicanović, Protić, Brajić, Lukić, Biblija



tagovi

TSC Bačka TopolaŽarko LazetićMozzart Bet SuperligaRadnički Sremska Mitrovica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara