Aleksander Serlot i Papis Sise (©Reuters, ©Shutterstock)
Aleksander Serlot i Papis Sise (©Reuters, ©Shutterstock)

Poslednja prilika za nešto veliko - Serlot VS Sise

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.07.20. | 08:41

Trabzon i Alanja bore se večeras za trofej Kupa Turske

U nedelju se spustila zavesa na šampionat Turske, a danas ćemo dobiti i novog osvajača Kupa. Trabzon i Alanja bore se (20.30) na stadionu Ataturk u Istanbulu za naslednika Galatasaraja, koji je prošle sezone osvojio duplu krunu. Ekipa iz grada na obali Crnog mora na pehar u ovom takmičenju čeka deceniju, dok se sastav iz poznatog letovališta prvi put u istoriji domogao borbe za trofej.

Oba tima su imala odličnu sezonu. Trabzon je vicešampion Turske. Do samog finiša šampionata se borio sa Bašakšehirom za titulu, ali je posustao, a ne može ni do utešne nagrade u vidu kvalifikacija za Ligu šampiona, jer ga je UEFA kaznila. Sa druge strane, Alanja je završila na petom mestu, ispred velikana poput Galatasaraja i Fenerbahčea, i izborila mesto u Ligi Evrope.

Izabrane vesti

Sudar u okviru 58. izdanja Kupa biće ujedno i obračun dvojice najboljih strelaca Superlige Turske. Napadač Trabzona, Norvežanin Aleksander Serlot u šampionatu je 24 puta zatresao mrežu, dva više od najubojitijeg golgetera Alanje, Senegalca Papisa Sisea.

I Oluja sa Crnog mora i narandžasto-zeleni napravili su dobru uvertiru pred finalni duel. Trabzon je pobedio u subotu u Kajzeriju sa 2:1, dok je Alanja slavila u Konji sa 3:2. Nije bilo kalkulacija, igrali su u najjačim sastavima. I jedni i drugi gaje napadački stil igre, na gol više. Momci u bordo-plavim uniformama bili su ubedljivo najefikasniji u prvenstvu Turske. Postigli su 76 golova na 34 utakmice (u proseku 2,23 po meču), dok je četa Erola Buluta u toj koloni na trećem mestu sa 61 pogotkom.

Finalisti Kupa Turske lako su preskočili rivale u polufinalima. Trabzon je pobedio oba puta Fenerbahče sa 2:1 i 3:1, dok je Alanja u komšijskom duelu protiv Antalije takođe izvojevala dva trijumfa sa 1:0 i 4:0.

Trabzon je čak na 17 poslednjih utakmica u prvenstvu i kupu odigrao GG, a osam od devet prethodnih utakmica je završeno kombinacijom GG3+. Ove sezone u šampionatu uspešniji je bio tim sa Crnog mora. Na svom stadionu je slavio sa 1:0, dok u Alanji nije bilo pobednika – 2:2.

Naposletku, biće ovo verovatno poslednja prilika da mnogobrojni protagonisti sa obe strane naprave veliki uspeh pre nego što napuste Trabzon ili Alanju. Naime, Baš Serlot se vraća u Kristal Palas, Filip Novak ide ka Fenerbahčeu, Kaleba Ekubana traži Selta, a nema dileme da će još nekoliko asova naplatiti dobre partije ove sezone. Ista priča i u Alanji. Očekuje se da će trener Erol Bulut posle ovog meča zvanično preuzeti Fenerbahče, dok je budućnost Anastasiosa Bakasetasa, Papisa Sisea, Fabrija N'Skala, Velintona i Žuniora Fernandesa najverovatnije van ekipe iz poznatog letovališta...

TURSKA, KUP - FINALE (ISTANBUL)

Sreda

20.30: (2,45) Trabzon (3,25) Alanja (2,75)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Kup TurskeTrabzonAlanjaAleksander SerlotPapis Sise

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara