Filipe Kutinjo (©Reuters)
Filipe Kutinjo (©Reuters)

Poslednja šansa: Kutinju umesto transfera - Mesijeva "desetka"

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.08.21. | 09:56

Argentinac dobio naslednika na Kamp Nou

Donedavno su ga selili u Arsenal, ali kako stoje stvari - Filipe Kutinjo ostaje u Barseloni. I ne samo to, kako Mundo Deportivo tvrdi, ponuđena mu je i "desetka", koju je na leđima u poslednjih 13 godina nosio Lionel Mesi.

Na naslovnici poslednjeg izdanja katalonskog lista stoji da je Barsa spremna da ukaže Kutinju još jednu, poslednju priliku da opravda 135.000.000 evra uloženih u njegov transfer iz Liverpula. Podsetimo, po dolasku sa Enfilda se nije najbolje snašao, pa je posle godinu i po dana završio na pozajmici u Bajernu, koji je posle jedne sezone odbio da ga otkupi za 120.000.000 evra. Po povratku je imao problema sa povredama, Ronald Kuman je želeo da mu ukaže šansu, ali je na kraju odigrao samo 14 utakmica pod vođstvom holandskog stručnjaka u sezoni za nama.

Izabrane vesti

Naslovnica Mundo Deportiva za 18. avgust (©mundodeportivo.com)Naslovnica Mundo Deportiva za 18. avgust (©mundodeportivo.com)


Pisalo se da mu se sprema novi transfer, s ozbirom da je Barselona u ogromnim dugovima, zbog kojih na kraju nije bila u poziciji da produži saradnju sa Mesijem. Španska i engleska štampa su plasirale informaciju da se sprema trampa sa Arsenalom - Kutinjo za Pjer Emerik Obamejanga. Ta priča ubrzo je demantovana.

Sada je još jasnije da Brazilac neće otići, ali malo ko je mogao da pretpostavi da će baš na njegovim leđima osvanuti "desetka". Barsa je izgleda rešila dodatno da ga motiviše i ukaže mu veliku čast, na njemu je da na terenu opravda novo poverenje. Da pokaže da li je ostalo magije u njegovim nogama, kojom je plenio u dresu Liverpula.

Nije se Brazilac snašao u dresu milanskog Intera na početku karijere. Pet godina je bio član Neroazura, pokazao je da poseduje ogroman talenat, ali nije uspeo da se izbori za veću ulogu. Liverpul je prepoznao njegov potencijal i preselio ga u svoje redove za 13.000.000 evra. Oduševljavo je publiku na Enfildu potezima i efektnim golovima, dovodio protivnike do ludila u najkvalitetnijoj fudbalskoj ligi na planeti. Redsi su ga prodali za desetostruko veći novac. Iako sa Brazilcem nisu uspevali da se domognu trofeja, iskoristili su zaradu od njegove prodaje za kupovinu igrača koji su klubu pomogli da osvoji Ligu šampiona, a potom i Premijer ligu.

Filipe Kutinjo je sa Barselonom osvojio dve titule u Španiji, za katalonski klub je dosad upisao 90 nastupa, postigao 23 pogotka i ubeležio 14 asistencija. Očekivalo se ipak daleko više. Sada će dobiti veliku odgovornost i šansu da u očima navijača opravda makar deo uloženog novca. Nema sumnje da su i njegov transfer, kao i plata od 13.500.000 evra imali uticaj na stvaranje velikog minusa u kasi, koji je katalonskog giganta doveo do ivice ponora.

Umesto Kutinja, Kamp Nou će posle odbijanja da potpiše novi ugovor verovatno napustiti supertalentovani Ilaiš Moriba, a Pedri neće moći sam da izgura celu sezonu... Otud, poslednja šansa za Kutinja.


tagovi

Filipe KutinjoLionel MesiBarselonaRonald Kuman

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara