Poslednja šansa za Makija Banjaka

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.04.21. | 09:18

Partizanov plan je da u završnici sezone proveri mogućnosti kamerunskog štopera

Do naredne velike utakmice ostalo je mesec dana. Igraće Partizan 25. maja finale Kupa Srbije sa Crvenom zvezdom, prethodno pokušati da napravi što bolju uvertiru kroz prvenstvo i mada će u klubu reći da je svaka utakmica bitna, činjenica da na tabeli ne može ni da napreduje, ni da nazaduje, daje stručnom štabu komociju da u završnici Superlige, na utakmicama maltene bez takmičarskog značaja, šansu pruži drugopozivcima.

Jedan od njih je i Maki Banjak. Kako se može čuti, crno-beli planiraju da kamerunskog reprezentativca vrate među startere i u preostalih šest kola dobiju signale da li je vredan ostanka u Humskoj. Taj proces će započeti ili već u nedelju veče gostovanjem Spartaka na Topčiderskom brdu ili najkasnije u Novom Sadu narednog četvrta protiv Proletera, ali je izvesno da će nekadašnji prvotimac Olimpije napokon dobiti priliku da igra.

Izabrane vesti

Tokom proleća se pojavio na terenu samo u Ivanjici, i to je bio desni bek u odsustvu Aleksandra Miljkovića, dok se razlog ostalih izostanaka može tražiti u utisku da su Svetozar Marković i Igor Vujačić formirali skladan štoperski tandem (samo četiri primljena gola na 15 takmičarskih utakmica u 2021), kao i u činjenici da je najčešće Banjak bio prekobrojan stranac poštujući pravilo o ograničenju legionara.

S druge strane, kako je trener Aleksandar Stanojević za osam meseci drugog mandata svima dao šansu, ukazaće je ponovo i Makiju Banjaku. Sasvim moguće poslednji put. Susreti sa Spartakom, Proleterom, TSC-om, Čukaričkim, Voždovcem i Mladosti jesu zahtevni(ji) od onih koje je Partizan igrao u minulom periodu protiv superligaša iz donjeg doma tabele, ali baš zato predstavljaju lakmus papir mogućnosti 25-godišnjeg defanzivca. Uz jednu začkoljicu: treneri retko kad vole da tumbaju poslednju liniju, pa ća biti interesantno videti da li će Banjak igrati sve preostsale utakmice za bodove ili će se kolo, dva, pre finala kupa upariti ponovo Vujačić i Marković kako bi u ritmu dočekali obračun sa Crvenom zvezdom.

Prošlog leta se govorilo kako je njegovim angažmanom završen prelazni rok, da niko Partizanu osim Makija Banjaka nije potreban, a ispalo je da je kamerunski defanzivac dao crno-belima manje nego što se očekivalo. Narednih mesec dana predstavljaju poligon da poslodavce ubedi u suprotno. Mada, kako je dosad izgledao na terenu, slaba vajda...

 



tagovi

Maki Banjak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara