Miloš Degenek (©MN Press)
Miloš Degenek (©MN Press)

Poslednje Stankovićevo iznenađenje: Degenek levi bek

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.08.20. | 10:29

Cilj je prvo osposobiti Milana Rodića, ali ako ne bude uspelo, zamena je spremna

Odlučio se Dejan Stanković na nekoliko iznenađenja u startnoj postavi Crvene zvezde za meč sa Tiranom na Er Albanija stadionu u okviru drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a pored kombinacija koje su već poznate mladi stručnjak dodao je još jedno - Miloš Degenek igraće levog beka!

Doduše, samo u slučaju da Milan Rodić ne bude u mogućnosti da odgovori izazovu u glavnom gradu Albanije. Prema saznanjima MOZZART Sporta, prva ideja stručnog štaba je da Rodić bude taj igrač na levom odbrambenom boku, ali ako to ne bude izvodljivo, tu ulogu preuzeće Miloš Degenek, što znači da će Marko Gobeljić preći na desnog beka, a Milan Gajić na klupu za rezerve.

Izabrane vesti

Ne bi bio prvi put da reprezentativac Australije izađe iz lične zone komfora i pokrije levi deo terena. Dejan Stanković je Degeneka kao levog beka već koristio nekoliko puta, a najskorije tokom pripremnih utakmica protiv Napretka i banjalučkog Borca. Ono što bi zapravo bila Stankovićeva ideja jeste da Degenek bude treći štoper kraj Nemanje Milunovića i Radovana Pankova, odnosno da učvrsti blok ispred gola Milana Borjana. To bi značilo i više slobode za Marka Gobeljića po desnoj strani, gde bi zajedno sa El Farduom Benom trebalo da pravi najveći problem Tiraninoj odbrani.

Podsetimo, Milan Rodić je odigrao po 45 minuta u susretima sa Evropom na startu evropskih kvalifikacija i Proleterom u Novom Sadu. Ipak, pošto se muči sa formom, iznad njegovog imena stoji znak pitanja. Dejan Stanković je tokom jučerašnjeg treninga u Tirani uvežbavao više kombinacija, a u njima je bio uključen i reprezentativac Srbije. Zato ostaje prostor da se tokom dana poslože sve kockice kako bismo 20 časova imali jasnu sliku Zvezdinog tima za napad na treće kolo.

Prema našim saznanjima, Dejan Stanković se za okršaj sa Tiranom odlučio da u vatru gurne mladog Veljka Nikolića umesto Mirka Ivanića, dok bi Antonio Tomane trebalo da bude prvi špic Crvene zvezde. To znači i Benovu selidbu na desni napadački bok. Doduše i reprezentativac Komorskih ostrva oseća problem sa zadnjom ložom i ako Zvezdini doktori budu procenili da nije spreman, umesto njega će poziciju zauzeti standardni Srđan Spiridonović.



tagovi

Miloš DegenekMilan RodićMarko Gobeljić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara