Đosep Marija Bartomeu (©Reuters)
Đosep Marija Bartomeu (©Reuters)

Poslednji Bartomeuov akt: Barsa ide u Evropsku Superligu!

Vreme čitanja: 1min | uto. 27.10.20. | 22:18

Konačnu odluku, ipak, mora da ratifikuje nova uprava

Đosep Marija Bartomeu je završio svoje u Barseloni posle šest godina, a pre nego što je povukao nogu sa predsedničke funkcije uradio je nešto što će u korenu da promeni fudbal kakav poznajemo!

Kako je Bartomeu otkrio na završnoj konferenciji za novinare, prihvatio je poziv da Barselona učestvuje u Evropskoj Superligi čije se pilot izdanje očekuje već u 2022. godini!

Izabrane vesti

“Mogu da otkrijem da smo u ponedeljak prihvatili sve uslove da postanemo deo Evropske Superlige. Ipak, konačnu odluku mora da ratifikuje sledeća uprava kluba“, priznao je Bartomeu i dodao:

“S ponosom mogu da kažem da je Barselona najveći klub na svetu po vrednosti. Uspeli smo to da uradimo i pored uticaja svih magnata, biznismena i država, zadržali smo klub u rukama naših članova. Evropska Superliga osigurava da ostane deo fudbalske elite. Naš jedinstven način funkcionisanja znači da ne moramo da delimo dividente i da će sav prihod biti iskorišćen isključivo za dalji sportski razvoj kluba. Sportsko društvo funkcioniše kao jedna celina, uprkos teškom momentu“.

Osim toga Đosep Marija Bartomeu je otkrio i da je u utorak popodne, pre nego što je podneo ostavku, prihvatio i potpuno novi format Svetskog klupskog prvenstva, o čemu je takođe bilo spekulacija i priča u javnosti mesecima unazad.

Ne kaže uzalud da svaki kraj otvara vrata nekom novom početku...



tagovi

Đosep Marija Bartomeu

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara